Villa Ängelsbäck

Byggsamråd

Kategori: Tomt

Hej svejs!!

Det har varit långledighet med under tiden har det mest varit pappersvändande i vårt byggprojekt. I veckan som gick hade vi äntligen byggsamråd, vilket innebär att vi får påbörja det fysiska arbetet på tomten och huset.

Det mesta var klart inför mötet, men intyget om VA anmälan har inte kommit, försäkringsbrevet på byggfel- och färdigställande försäkringen fick vi i fredags (så det ska kommunen få en kopia på) sedan den sista saken som ska kompletteras är NCS kulörerna på huset.

Det är hela tiden saker som kommer upp, där man trodde vi var färdiga med våra val, men så dyker det upp ett problem eller en felberäkning eller något annat och vi måste tänka om NU direkt :) Det känns lite jobbigt i hjärnan då. Ett exempel var att vi inte ville ha ett ventilationssystem där tilluften kom genom så kallade frechventiler i väggarna (hål i väggen). Men efter att energiberäkningarna var gjorda, så visade det sig att ett helt mekaniskt ventilationssystem (som vi valt först) skulle medföra att vårt huvudvärmesystem (jordvärme) inte få jobba tillräckligt och skulle därmed förkorta livslängden på pannan. Hmmm, ja vi fick helt enkelt välja en mindre effektiv ventilation för att spara pannan... Vi är dock lite oroliga för eventuella ljud som kan komma då huset ligger utsatt för vinden. Undersökning pågår om don med ljuddämpare i....

Senast idag var vi hos "vår" elektriker, det är mycket att fundera över vad gäller ljus, ljud, kommunikation, centraldammsugare, larm.... ja listan är lång ;) Men det känns som att vi kommer få bra hjälp med vad som behövs där! :)

Här kommer lite bilder från grovschackten på vår tomt. Än är det bara jorden som är borttagen, så vi har en bit till att arbeta oss ner, för att nå FG höjd (färdigt golv).

närmast till vänster är infarten till gårdsplanen, till höger ska garaget ligga och längst bak vid kanten ska huset ligga.


även här, infarten till gårdsplanen och hus- och gårdsplanens yta.


Till vänster om mig har vi gårdsplanen, men för att komma in där har vi en infartsväg som går paralellt med den stora vägen.

En situationsplan hade nog varit bra här... ska fixa det till en annan gång.


Grannen!

Hos H har det börjat hända saker på huset, grunden är gjuten och i veckan började man mura upp stödväggarna in i backen. Härligt :)



På torsdag kommer grävmaskinerna till Ängelsbäck och vi hoppas då att det är grävning på vår tomt som står på schemat!  :)

Sov gott!

//S

Kommentarer


Kommentera inlägget här: