Villa Ängelsbäck

Gott Nytt År!

Kategori: Vårt hus

Hej!

Vi tänkte bjuda på en liten resumé över det gångna "husåret". Det var precis innan jul 2010 som kommunen ringde och berättade att de tänkte godkänna bygglovet, men att det även skulle godkännas utav länsstyrelsen. Det kändes ju trotsallt nära då!

januari
Det började bli allvar med att ta beslut om en massa val...


februari
Vatten och avlopp grävdes ner...


mars
Tomterna blir avstyckade och det känns som om vintern aldrig vill ta slut...


april
Äntligen kommer våren! Vi gör testgrävning på tomten och börjar röja undan de träd som skulle bort..


maj
Alla "lov" är beviljade från kommun och länsstyrelsen, och planeringen inför byggsamrådet är i full gång. Alla papper ska vara i sin ordning! Här har vi börjat hyvla av matjorden.


juni
Byggsamråd avklarat och markentreprenaden påbörjas.


juli
Plattan till huset gjuts och stödmurarna kommer på plats.


augusti
Gårdsplanen är återfylld och plattan till garaget är gjuten... 


september
Den stora månaden med husleverans och MYCKET regn! Arbetet flöt på bra och alla gjorde sitt allra bästa... (allt flöt för den delen)


oktober
Fasaden börjar bli klar, det är ett hårt arbete och få det klart innan vintern och kylan kommer...


november
Alla innerväggar är på plats och kläs med spån och gips. Här är tvättstugan...


december
spackling, golvläggning och målning...Inflyttningsdagen närmar sig med stormsteg och det ska bli så roligt!Vi vill önska er alla en bra start på det nya året!

Kram Sandra & Calis

Kökskran och tvättställsblandare

Kategori: Kök

Badrumstankar!
Valet faller nog på dessa produkterna, vi har fått provspola och tvätta händerna :) kökskranen kan man vrida på huvudet lite, så man kan rikta strålen på det man vill.

Tvättställsblandarna till badrummen blir i samma serie. De är snygga och prisvärda.

Duschset är dyrt hur man än gör tycker jag. På ovanvåningen har vi en dubbeldusch och i den vill vi ha "takdusch" för att känna oss lite lyxiga och sedan för en praktisk aspekt, att vattnet spolas rakt ner. Utrymmet är ju trots allt begränsat :)             


    
Inhandlingsturne och räddningsuppdrag

Kategori: Tvättstuga

Go'kväll!!

Idag har vi haft ledig dag, skönt med tanke på att det är jobb imorgon igen ;)

Vi har undvikit stora folkmassor i juldagarna men bestämde oss för att prova "rea lyckan" idag. Det är ju en hel del detaljer som behöver inhandlas till ett nytt hus, hela tiden kommer vi på nya saker

På listan stod det ytterbelysning, kranar och duschset mm till badrum och kök samt inredning till tvättstugan.

Vi började dagen med ett besök i huset för att ta några mått, då blev Calis inringd på uppdrag, en lastbil satt fast på grannens tomt. Dagens Happening!! :)

Ytterbelysningen är vi väldigt nöjda med! (Fick tipset av en annan bloggerska) det kommer bilder på dem sedan. Till sist blev det en sväng till Ikea, för att köpa inredning till tvättstugan. Det gick kvickt som tusan, dessutom hittade vi snygga skjutdörrar till ett extra bra pris. Så när vi skulle köra hem såg vi ut som familjen tajkon! Inget drag på bilen och därmed inte någon möjlighet att låna ett släp :) men vi är ju hemma nu, så det gick!

Alla detaljerna till kök och badrum ska de lämna pris på så snart som möjligt, så vi får vänta någon dag på det resultatet.

En bra dag, men det väntar nog ett antal sådanna här turer till!

Kram S


Annandagen julbad!

Kategori: Life


Tokarna har gjort det stora julbadet idag... Ja det blev ju inte innan jul, men men :)

Traditionen är nyårsbad kl. 14, men förra året gick det inte att bada då hela skälderviken var täckt med is. Idag blev det alltså ett kompensationsbad för nyår 2010. Nästa dopp blir då om 5 dagar igen.

Det är Calis, Sebastian och grannen Roger som badar.

Spacklade väggar

Kategori: Väggar/ Tapeter/ Målning


Hej!!

Vi är mitt i en julhelg och det känns väldigt skönt att vara lite ledig! Vi tackar för alla fina julhälsningar och fina julkort vi har fått!!

Innan julhelgen så blev alla golv som ska vara klädda med klinkers flytspacklade, det blir alltså badrummen, tvättstugan och entren på övre planet.

Även målaren är i spackeltagen. Han har gått över alla väggar och tak några gånger, så på nedre plan har han även börjat det stora sliparbetet. Just det arbetet är jag glad att det inte är vi som ska göra! Fy för sören med ytor som ska bearbetas... Jag hade tröttnat efter en vägg!

Vår trappa var inte riktigt rätt vid leveransen, man hade missat att vi ska ha dubbla spånskivor på övre planet. Så trappan var för kort. Som tur är så misstänkte snickaren just detta och vi kunde beställa en ny, någon vecka försenad fick vi den nu innan jul. Och därför har vi inte kunnat göra klart de sista väggarna runt trappan.

I mellandagarna så är det mer spackling och slipning på schemat, kanske även lite målning! :) (för målaren då alltså)

God Helg!

Kram Sandra

Golv

Kategori: Golv


Hej!

Vi börjar närma oss färdiga golv! Golvvärmeslangarna på entreplan är på plats och systemet är provtryckt.

Vi har valt ut klinkers till golvet i tvättstugan och hallen på entreplanet. Idag har de primat alla golv som ska "flytas", så imorgon kommer detta jobbet att utföras.

I tvättstugan har vi valt ett antacitgrått klinkersgolv, praktiskt, prisvärt och snyggt! I hallen på entreplan har vi valt ett klinkersgolv som påminner om stenplattor i gråa och bruna nyanser. På en liten vägg tänkte vi sätta långsmal mosaik i samma serie och i samma nyans som golvet.

I köket och matplatsen har de börjat lägga trägolvet. Vi har bara sett det i det kalla bygglampeljuset, men trots det ser det bra ut. Så det ska bli spännande att få se det i dagsljus! Det blev ett vitlaserat ekplank golv i de rummen med stora golvytor.

Hoppas ni får en skön kväll!!

//S


Känner ni Gollum?

Kategori: Life


Man vänjer sig vid tanken på att ha en lila "gollum varelse" klättrande på väggen.

Spänningen var stor på kvällens dragning i konstlotteriet, när mitt nummer drogs blev man ju väldigt nyfiken... I listan stod det Flossil,Lila i komposit!? Jodå vad som väntade där var nog allt mellan himmel och jord, tankarna flög åt alla håll... Ja lite fundersamt första intryck, där låg han. Den lila grodmannen! Jag såg nog väldigt skeptisk ut, många var nyfikna, många var imponerade. Men jag gillar honom, jag tror nog att han passar bra in i vårt hem, lättare att placera än en tavla, som jag inte fått fundera på i typ 3 år. (Vilket är min betänketid på sådanna "ingrepp" på väggen) Alltså ganska svårt med andra ord.

Han kommer trivas bra i Ängelsbäck! Han har nog redan fått en plats ;)

Go' kväll!
Andra advent

Kategori: Garage

Hej på er!

Visst är det lite svårt att hitta julstämningen!? Jag tycker inte alls att jag hittar stämningen, så jag har bara lyckats få fram några enstaka julstakar. Men visst, det är kanske inte lika roligt iår heller eftersom man i tankarna redan håller på att flytta.

Jag tänkte visa er vad som hänt i huset. Alla innerväggar har kommit upp. De är klädda med både spån och gips, så nu kan man verkligen få känslan om rummens storlek. I veckan började de även lägga in de spårade spånskivorna för golvvärmen.

Plåtslagarna har påbörjat inramningen av balkongen, som jag nämde i ett tidigare inlägg. Det är ingen billig historia, men det blir förbaskat bra och snyggt. Syn att de inte använder "rätt" klammer i bandtäckningen bara ;)

Hoppas ni får en mysig söndag!

Kram Sandra