Villa Ängelsbäck

Puhhh!

Kategori: Allmänt

Hej å hå vad tiden går!

Vi har haft fullt upp den senaste veckan. Vi har lagt all vår energi på att fixa å trixa med vårt lilla hus som snart ska ut till försäljning. Även om vi har ganska bra ordning så är det fantastiskt mycket som BARA ska fixas med :)

Allt målande har satt sina spår...


MEN nu är det klart, allt är klart i huset.  Idag var fotografen här och tog bilderna till annonsen som troligtvis kommer ut om 1-2 veckor.Små tappra snödroppar har vi i trädgården och tulpanknopparna ser ut som små tomtar i gräsmattan. Det är skönt nu och sitta i växthuset på eftermiddagarna, idag kunde man sitta och titta på potatissättning på åkern längre bort:)Det händer inte så mycket just nu på det nya huset. Vi inväntar att leveransdeklarationen ska bli spikad, vi väntar på snickaren. När snickaren är bokad så är där ett par saker som ska ordnas med, som ska vidare till byggsamrådet.
I går så kom sågbilen och fälde de stora (döda) träden som stod på H´s tomt, så nu kommer även vi få fin kvällssol från både altanen och balkongenTvå roliga saker har hänt i veckan, 

vi vill gratulera E&E till Alve! Han är så fin :) 

och så har vi fått en rolig (och fin!) inbjudan! Till sommaren blir det bröllop!Kram S

Svart & Vitt

Kategori: Badrum

Hejsan

Lite tankar kring badrummet på entréplan. Det blir en dubbelvask med ett svart underskåp, det kommer från Aspen och heter "Viskan". En enkel, slät och snygg möbel. Väggarna ska vi ha i vitt kakel, lite större plattor är en önskan.

När vi var runt å kikade lite på badrumsmiljöer så hittade vi detta fräcka golv :) Möbeln på bilden är den modellen vi ska ha, Skillnaden är att vi har fyra lådor och inte bara en.


I badrummet är det nästan bestämt att det ska bli ett rutigt golv i svart och vitt. Kanske inte just dessa blanka plattor, men de är väldigt snygga!

I duschen finns det plats för två, där hade det varit lite roligt att hitta på något spännande på väggarna, då den ändå är ganska stor.

Vi hittade denna snygga mosaiken. Det skulle bli snyggt att ha en bård vid båda duschmunstyckena, från golv till tak. För övrigt är väggarna vita och kanske även golvet, men kanske att man drar ner bården på golvet. Det glittriga och blanka i mosaiken kan passa ypperligt i ett duschutrymme.

Den uppsatta mosaiken går i en brun nyans, den vi vill ha blir ju den svarta till vänster.

//S

Golv

Kategori: Golv

Hej!

Ytterligare några pusselbitar har nu fallit på plats. Vi har kommit överens med oss själva om Leveransdeklarationen, den ska nu förankras hos Rörvikshus. När det är klart kan vi göra den officiella beställningen av vårt fina hus!!

Många av valen vi ska göra är inte så lätta. Golvet har varit en sådan grej. Vi har nog egentligen vetat vad vi vill ha, men ändå har vi varit och vänt på både mörka golv och lite mer blanka moderna golv... Nu är det rätta golvet hittat.

Ett vitpigmenterat ekgolv. I vardagsrummet och matplatsen blir det ett plankgolv medan vi väljer ett 3-stavsgolv i samma nyans i sovrummen. I bakgrunden på plankgolvet syns vårt befintliga ekgolv, så där syns skillnaden.


I hallen och i köket är tanken att vi ska ha ett mer slitstarkt och tåligt golv. Efter många funderingar och tips från vänner så kanske det blir en plastmatta där.  En rutig skulle vara roligt, frågan är om man tröttnar på den... De andra tre alternativen är lite mörkare och inte något speciellt mönster på dem.

Kom gärna med förslag och erfarenheter! Det tar vi tacksamt emot :)


Här hemma så har det kämpats med vår snöhög vi har på baksidan :) Vi samlade där under julledigheten *haha*. Men trägen vinner!
Synes!! //S & CF

Schweiz!

Kategori: Allmänt

Hej igen!

Efter en superskön kortvecka i Schweiz är vi nu tillbaka för att jobba på hela våren. Vi var nere i Düdingen hos en fd. kollega som flytat ner, tack för all service ni stod med :)

Det blev några utflykter, promenader samt mycket och god mat. I varje måltid kunde man nog hitta varorna, ost, vin eller choklad... ofta alla 3!

Vi besökte byn Avenches, som har romersk historia, där av amphiteatern. Sedan var vi även en tur i huvudstaden Bern, en mysig stad med fina shoppinggator och "gåstråk"


Vi gjorde även en tur till Murten, där var det karneval och fest hela helgen, Fastnacht. Schweizarna är duktiga på att ta karneval på allvar! :)


Här hemma igen så kan vi konstatera att grävningen av vattenledningen antagligen kommit till en hållpunkt. Vi fick gräva avloppet neråt och sedan ta vatten från ett annat håll, därför tar grävningen lite tid. Nu återstår bara 150 m, men de måste korsa vägen, så det kräver lite mer planering.

Vid sådanna fina kvällar som vi hade igår så kommer man inte lida av utsikten :)

//S

"Calle i choklardfabriken"

Kategori: Allmänt

En superskön dag med ett besök vi aldrig har gjort innan... CHOKLADFABRIKEN! :) Ett paradis för en chokladälskare... *hihi*Man får äta hur mycket man vill... men vi var lite besvikna att det tog stopp så snabbt!Två tekniker i en chokladfabrik... fastar vid en "pic and place enhet" .... hmmm :)


Vi blir bortskämda med god mat och väldigt bra värdskap! :)

//S+ CF