Villa Ängelsbäck

Ett badrumsprojekt

Kategori: Badrum


Hej

I badrummet på källarplan har vi tänkt fixa ihop en egen badrumsmöbel. Vi har nämligen idag en hallmöbel, som inte direkt har en bra plats i det nya huset. Eftersom det nu passar till nischen i badrummet i källaren, så tänkte vi att vi gör den möbeln till ett tvättställsskåp.Vi har letat efter ett lämpligt handfat som skulle kunna passa och föll för ett runt. Efter ett tips om en Hafa Outlet i Halmstad så tog vi oss upp dit i måndags. Där fanns hur mycket som helst, där kan man säkert fynda. Vi hittade handfatet till ett mycket bra pris, så nu är det bara att sätta igång med slipning och målning så den nya möbeln kan flytta in i vårt snart färdiga badrum!

att kommentera...

Kategori: Bloggen


Inlägg gjorda från telefonen går ej att kommentera för tillfället. Tydligen så försvann den funktionen med senaste uppdateringen av appen...

Men ni kan kommentera var ni vill, jag ser alla kommentarer ändå :)

Kram S

Det där med rätt man på rätt plats...

Kategori: El / VVS

Hej

I husets hjärta är det ett mindre kaos av rör ock kablar.

Pannan med sin nätta vikt har sats på rätt plats och förbereds med all rördragning. Ovanpå landar ventilationsboxen som är en frånluftsmodul.

El och nätverkscentral genererar ju också en del förvirring för en novis som en annan... Jag vet (nästan) hur jag vill att det ska fungera, så där får Stellan göra en god översättning på :)

Sedan har vi fått tvättnedkastet på plats, det blev så bra så! Perfekt att man kan kommunicera med "personalen" i tvättstugan via röret *hihi*.

CF tittade konstigt på mig när jag pratade om det...

- Hmm, men är det inte du som står i tvättstugan?

//Sandra

Kan man se om sitt hus?

Kategori: Allmänt

Jo, det jag tänker på är om man kan skydda sig mot de ovälkomna?

Det finns så många som inte fattat vad mitt och ditt är! Frustrerande att vi andra ska behöva fara illa på grund utav dem! Under hösten har det varit tokmånga ovälkomna besök i vår omgivning vilket självklart får en att tänka en gång till på hur kan vi skydda oss? Går det?

När vi då sedan försöker sätt oss in i vilka möjligheter som finns få blir man ju inte direkt klokare! Det finns ju ett antal olika företag som gärna erbjuder sina tjänster för att sälja in en "trygghet". Ja den ena mer vältalad eller värre än den andra... Ja det är frågan. I ett sånt här fall så är det nog magen tillsammans med hjärnan som får göra valet.

Har ni några bra funderingar? Hur tänker ni?

//S


Snabba frukostbullar

Kategori: Recept


I lördags så provade jag ett väldigt bra recept på frukostbullar, enkelt och snabbt. Till skillnad från scones så håller sig dessa bullarna i någon dag utan att bli hårda klumpar!

4 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
(går att ta något annat grövre mjöl i stället om det är det man har hemma)
2 msk sirap (eller efter smak)
1 msk bakpulver
2 små morötter, rivna
3 dl kesella
(eller filmjölk)
1 tsk salt

Blanda alla ingredienserna, det går bra förhand.

Jag rullare 10st bullar som jag la i pappformar, för att sedan baka dem i muffinsformen. Bullarna blir inte så stora, men man kan äta fler då...

Baka dem i ugnen ca 15 minuter på 175 grader.Tyvärr, så tog jag ju ingen bild, men gott blev det!

Lycka till!
Trallskruvande i frost...

Kategori: Tomt


Hej!

Ännu en produktiv helg, som ändå fått utrymme med lite sociala aktiviteter. Igår,lördags, var det lite justering av tomten som var planen. Det är ju väldigt svårt att föreställa sig hur den kommer att se ut när vi är klara även om det finns en bild i huvudet om hur det i grova drag ska se ut... Det blev lite planering närmast huset och en början av de första terasserna i en av branterna vi har på tomten.

Det är ju en väldigtkupperad tomt där det skiljer närmare 15 höjdmeter från ena änden till den andra, så vi har lite att jobba med.Idag, söndag, har vi skruvat trall på ballkongen. Mitt på dagen var det riktigt härlig då solen visade sig från sin bästa sida och temperaturen var över nollan. Fram åt eftermiddagen och kvällen blev plankorna bara hårdare och hårdare, men det gick bra! Vi hann inte med allt, men det betyder bara att vi har jobb till nästa helg också :)På insidan har luckorna kommit upp på köksskåpen och vi har fått bekräftelsen på att vi valt rätt. Det blir så fint (såklart) :). Smygar, bröstlister, foder, golvlister och sockelklossar börjar komma på plats. Så på nedervåningen är det bra nära till att några rum snart är helt färdiga.

I tvättstugan har jag fått min färgklick, den gula väggen. Förhoppningen är att det ska bli en lite mer positiv känsla att vara där nere, en känsla som annars kanske bara är förknippad med jobb...Jag hoppas att ni också är nöjda med er helg!

Kram Sandra

Ett kök tar form

Kategori: Kök

Hej bloggisar!!

Köket, samt alla fönstersmygar med lister är veckans projekt. Trallen på ballkongen ska påbörjas, så det 
materialet flyttade till rätt plats nu ikväll.
Nu var allt trägolv lagt och det blev "check" på den punkten. Alltid skönt att kunna stryka något från den "där listan".

I helgen kändes det som vi var effektiva, vi hann med det sedvanliga flyttandet av material, städning, ett lass till tippen och de där punkterna som vi får av snickarna. Denna helgens stora utmaning var helt klart pannan, som mästrade hela 310kg!! Som tur är fick vi god hjälp med den! :)

Annars så tillverkade jag 50st så kallade skurklossar eller sockelklossar. Ett par gånger har jag försökt räkna ihop hur många klossar vi kan tänkas behöva, men det blir olika resultat varje gång!? Ja nu blev det 50st, förhoppningsvis räcker det ;)

CF han monterade upp ytterbelysningen vid entren, det blev kanon... Bild kommer sen! Ni får nöja er med produktbilden sålänge. Sedan var det dragning av nätverk, det är väldans vad många meter kabel det försvinner in i ett hus!!


Förutom alla husbestyr var det korvgrillning uppe på åsen i det fina vädret med vännerna, fika stunder och kvällsmat med grannarna hemma i byn, samt ett besök hos våra nya grannar som nyligen köpt granngården. Jisses vilket projekt de har framför sig ;) På det viset är det kanske lättare att börja från början, som vi gör.

En bra vecka och helg med andra ord! Vi hörs snart igen.

Kram S
 

 

 

Bara ett rum kvar...

Kategori: Golv


Vi har fått förtroendet att lägga parkettgolvet. Offtast har snickaren påbörjat rummen för att allt ska linjera fint, vi fick det förklarat för oss att "-det blir bäst så". Antagligen helt rätt, så det är bäst att följa dessa råd annars är risken att vi åker på "gör-om-gör-rätt!"

Så om kvällarna är det golvläggning. CF sköter själva läggandet och jag fixar det runt omkring, typ hacka/skrapa bort betongklumpar på plattan, lägga ut plast och Foam, tejpa papp osv. Städningen har lixom blivit min grej ;) var och en till sitt!

Ser ni att det kommit klinkersgolv i tvättstugan, antracitgråa plattor med antracitgrå fog. Praktiskt!

På andra sidan ser ni sambons rumpa ;)

Vi hörs!

En uppdatering

Kategori: Nya huset

Lite bilder rfån huset. Det har hänt mycket och helheten börjar ge sig tillkänna.
Golvläggning, trappan och vita väggar...Det blir så fint! Jag gillar verkligen ovanvåningen med ljuset, alla oregelbundna 
väggar och vrår, men ändå så välplanerat utifrån vårt behov.

På återseende!

Kram


En paus...

Kategori: Garage


Visst är det lyxigt med en söndag på en fredag! Det är ialla fall en sak vi alla i lilla familjen är överens om!

Det kommer vara jobb i huset alla helgens dagar, vi ska lägga golv i några av de mindre rummen på nedre plan, förse snickarna med det material de behöver i början av nästa vecka osv. Det tar bra på det nu, väggarna, en efter en blir vita. Fler och fler rum får golv, trappan har kommit på plats, ja det är så roligt att komma till huset om dagarna nu. Det är jättekliv för varje gång.

Det kommer bilder på läget snart. Man får passa på att ta bilder på helgen när man har dagsljus.

Nu inväntar jag "mina" fina juntatjejer, Pysselkväll med mat och dryck!

Kram S