Villa Ängelsbäck

rensning

Kategori: Life

Hej

Man skulle kunna säga att vi gick igenom våra första 20 år av våra liv på en dag. Jag och bror började med den stora genomgången/ rensningen av alla saker som fortfarande finns hos föräldrarna. Det är ganska roligt att minnas tillbaka och förundras över kläder man bar eller saker man skrev eller gjorde. Roligt! Vi hittade dagböcker, kläder, slöjd"fynd", brev mm. Allt är saker man inte har saknat sedan man packade ner dem i den där lådan, men ändå kan det kännas svårt att slänga och andra bara skönt!

Jag tror ialla fall att vi hittat en ny samlare i familjen! Med saker vi hade och mycket som man INTE fick slänga :) Här har vi brorson iklädd svettband, brors första skidglasögon, ett gammalt suddigum, en ullboll och ett pingisrack... Allt är bra att ha! 

Kvällen spenderade vi på Strandhotellet med god mat och musik av Wille Crafoord, en toppenkväll (och dag) med andra ord!

Vi hoppas ni har en bra sommar och semester, man får vara lite mer fantasifull nu när solen och värmen inte vill visa sig. Det hade varit alldeles för lätt att bara strosa runt i sommarkläder och bada! ;)


Kram

nya målar projekt

Kategori: Kök


Den största "att-göra-hål-i-väggarna-ångesten" har lagt sig och vi börjar istället känna behovet av att få upp hyllor och krokar mm på våra väggar. Hyllor som vi hade sedan innan håller nu på att förnyas, för att få ett nytt liv i vårt nya hus.

De där hyllorna som jag tänkte ha i köket "gör jag om nu". Likadana hyllplan penslade med linoljefärg men med andra konsoller. Ni ska få se lite bilder frå köket när de kommit upp.

 

Något fint

Kategori: Life


Några av sommaren finaste inköp kommer från det här stället, en klar favorit när det gäller design och form. När vi får den äran att besöka den fina ön, så passar vi på att göra besöket i en av deras butiker. Jag kan gå där lääänge, man hittar alltid något nytt fint :) 
Nedräkningen har börjat

Kategori: Trädgård

Jag suktar efter semestern, det är så nära nu och jag ser verkligen framemot ledighet. Det har varit och är en intensiv period på jobbet så det känns lite svårt att känna sig "klar" för att ta ledigt...

Som ni nog förstått så har det inte hänt så mycket i huset eller i trädgården den senaste tiden, vilket är ganska skönt också för vi har spenderat tiden med att umgåtts med familjen och våra vänner.

Det har ialla fall genererats en del "att göra listor". Inneprojekt och uteprojekt, beroende på vilket humör man är på och hur statusen på vädret är.

Ikväll har vi skissat lite på trappa ner till groventren, något vi behöver för att kunna och vilja använda den ingången.

Det är inte det lättaste att få till. Vi behöver en trappa som är bra att gå i, då vi kommer gå där ganska ofta. Sedan skissar vi även på att få in en jordkällare i sluttningen ner och båda sakerna vill vi ha nära dörren in till huset.

Det är bara en dag kvar av arbetsveckan och sedan stämplar vi ut semester! :)

Förresten, vet ni var sommaren är?

...vem hanterar bygglovsansökan?

Kategori: Fasad

Svalorna har hittat till backen i Ängelsbäck. Vackra när de svävar omkring och gör sina snabba manövreringar. Det som är lite tråkigt är att de vill skapa bo på vår nya fasad och det glädjer mig inte lika mycket. Vi regör varje dag och de bygger som bara den och är snabba även där. Har ni några bra tips på hur vi får dem att vilja bygga någon annanstans? Vi har inte beviljat något bygglov för dem på vårt hus...

//S