Villa Ängelsbäck

Livet på balkongen

Kategori: Life


Dessa två herrar har nyligen fått känna på luften utanför vårt nya hus. Och det är med viss tveksamhet man går ut. Det allra bästa är om vi låter ytterdörren stå öppen, så de kan springa in när de vill. Men här på balkongen, där är det tryggt och bra! Toppenutsikt och inga faror.

Spegel, spegel på väggen där...

Kategori: Badrum


... säg mig vem som svårast i värden är, att hänga upp!?

Jodå, denna supersnygga spegel hade jag sett ut sedan länge och var väldigt nöjd för att måtten passar så bra med möblerna i badrummet. Att den dessutom finns på IKEA för en överkommlig summa gör det hela lite bättre.

MEN att få upp den på väggen, på rätt plats, det var inte så lätt. Tur att vi är två ingenjörer som kan komma med massa bra förslag på hur vi löser problemet... Eller så är det just det som ställer till det?!

Nu är den ialla fall uppe och är snygg. Tillsammans med belysningen så blev badrummet mer komplett.

//S

En salig blandning

Kategori: Inredning

Hej!

Den här röran var gårkvällens projekt, ja det tog lite tid men nu ha vi fått ett TV rum! Nu är det bara den där "himpavimpan" som fixade att antennsignalen kom ut i våra nätverksuttag... eller hur det nu var...

Idag är det värdering av huset, så lite pimpat får det vara, tyvärr handlar det inte om färska blommor och fina ljus utan bara om att få bort flyttlådorna!

Ps. Ser ni att vi har en traktor med kopplad plog utanför huset!? Det är inget pynt som jag fixat ;)

//SEn söt favorit

Kategori: Inredning

Vi välkomnar våren med en ny rosa skål från Pip! Kanske det går att locka fram solen med vårpynt?

Nästan syn att fylla den med go'saker, för då ser man inte mönstret på insidan :)

Skålen införskaffades i söndags, när jag gick där i mitt lilla lyckorus på väg till kassan krockar jag nästan med Maria Montazami, så förvånad man bli över sin klumpighet och förvirring! Men attans vilken lång kvinna (tycker jag som är nästan tre tollar hög, moahaha)

//Sandra

En omstart

Kategori: Tvättstuga

Och hur fel känns inte det här!?

Men nu är arbetet igång, utvändigt blev allt åtgärdat för två veckor sedan.

//S

En soffgrupp

Kategori: Inredning

Hej!

Vi kommer sakta men säkert i ordning i huset. Vi märker helt klart av skillnade på yta samt att vi inte har möbler för att fylla ut i rummen. Men det är ett angenämt "problem" och samtidigt blir allting så mycket luftigare.

Förra helgen så var jag och FruBea ute på den där sortens "kollerundor" som tilltalar oss, Loppisar, Antikvitetsaffärer och Fynd. Turen gick i Ängelholms krokar och vi hann med ett par platser samt en fika! Mysigt :)

Jag föll för den här lilla gruppen som vi hittade på sista stället. Sofforna var suppersköna att sitta i och de var båda i gott skick. Ena soffan var lite mer sliten och lite solblekt, men fortfarande helt OK.Så med lite tänkande under söndagen gjorde jag konstaterandet i samförstånd med sambon ;) att dessa soffor nog skulle få ett nytt hem, hemma hos oss! Så det var bara att koppla på släpkärran och vips så blev de Bjärebor.

CF pillade bort alla hundratals häftklammer som kjolen var häftad med redan samma kväll och OJ vilken skillnad. Det blev ett helt annat möblemang. Nätt, snygga former och dessutom mycket sittvänliga.Här spenderar vi nu kvällarna med en kopp te!

//Sandra

En tid är förbi

Kategori: Vårt hus


Idag börjar en ny tid, på heltid, och en annan familj ska flytta in i det lilla huset.

Allt är städat och tömt, det har tagit många timmar och vi har fått mycket hjälp av min fina mamma :). Man kan nu enkelt dra slutsatsen att man har mer prylar än man kan tänka sig. Framförallt när man ska flytta ALLT! Det har blivit många turer till tippen en del till loppis och såklart det största till nr. 228.

Vi kommer sakna "vår" lilla by, med den sköna stämmningen som finns där och alla hjälpsamma och festglada grannar.

Hoppas ni får en bra dag!

//Sandra


Inflyttning

Kategori: Allmänt

Hej!

Vi har bott i huset en vecka och det känns väldigt bra. Vi har börjat lära oss ljuden här, eller snarare tystnaden.

Här är ett helt otroligt ljus om dagarna... luftigt, ljust och ett skönt lugn.

Skafferiet har fått inredning och blivit fyllt med diverse mattillbehör, vaser och annat skrymmande som man behöver. I köket har jag nog hunnit möblera om 3 gånger nu, men det tar lite tid innan man kommer på vilka grejor som ska finnas i vilka lådor!

Nu i veckan påbörjar de rivningen av tvättstugan, skaderegleraren var här förra veckan och hela tvättstugeutrymmet är utdömt eftersom det klassas som våtrum. Så vi får leva med byggdamm ett tag till...

Bilden är tagen från sängen med huvudet kvar på kudden, utsikten kan vi inte klaga på. Om kvällarna ser vi glittret från Arild och Svanshall.

Vi hörs! Kram S

Besiktning

Kategori: Allmänt


Go' dagens!

Idag var dagen med stort D! Besiktning av entreprenaden. Det vi fick göra var att besiktiga allt utom tvättstugan.

Vi var alla nöjda, arbetet är väl utfört och Ola, vår snickare, ska verkligen ha en elloge för det!

Några anmärkningar blev noterade, men inga som är betungande. Vi saknar handtag på några köksskåp, samt två passbitar. Det är fel från leverans och är beställda. Glasen i balkongräcket har inte kommit på plats eftersom de måttbeställs när den rostfria stommen kommit på plats.

Den största noteringen är att ett fönster är svårt att vrida runt helt så att det går i låsläget då man vill putsa utsidan av föntret. Även detta hänger med från husleveransen då putsskivorna redan var monterade.

Det tråkigaste just nu är ju såklart att vi inte kunnat besiktiga tvättstuga, med pannan och ventilationen! Igår hittade vi orsaken till den tråkiga fuktskadan och entreprenadfirmans försäkring får stå för detta. Skönt att det verkar OK så långt!

Vi är såklart väldigt glada att vi äntligen ska få flytta "tillbaka" och denna gången till ett nytt hus! En nästan obeskrivlig känsla.

Dagen till ära fick vi fira med skumpa och röda rosor, både för huset och vårt, idag, 10 åriga gemensamma liv!

Kram Sandra