Villa Ängelsbäck

Familjebesök

Kategori: Life

Helgen har varit fulltecknad med familjeumgänge. Min kära bror med son var nere på långhelg från Trondheim. Med 100 mil mellan oss träffas vi inte så ofta som man skulle kunna önska och då, desto roligare när det väl blir av!

Vi fick nu invigt vårt gästrum och det fungerade nog bra :) Med tiden kommer det både bli mysigare och bättre planerat än vad det är just nu.

Under dessa 4 sammanhängande lediga dagarna har vi haft riktiga sommakänslor, vi traskade rundor i tofflor och linnen, lunch på stranden och grillkvällar. Ja riktigt semesterliv!

Det är skönt att bara leva livet ibland och inte fundera så mycket på allt brus i ens omgivning!

/Sandra


Trädfunderingar

Kategori: Trädgård


Ikväll var vi iväg och spanade in olika typer utav träd. Tipsen vi fått och genom studier i trakten är, att oxel och rönn nog är två trädsorter som kan fungera i vår miljö.

Det är blåsigt och salt från havet kan komma flygandes, så det måste vara ganska tåligt och inte allt för klena träd heller. Det vi nog inte förstått var att det finns ju hur många sorters oxel och rönn som helst! Så valet kommer ju inte att bli lätt bara för att vi kommit så långt... Rundoxel, silveroxel, vitoxel, vanlig oxel.... Hujeda mej!

Men när man går där på plantskolan, bland alla fina träd, så blir man lite knäpp. Man vill ju ha allt! Och då helt plötsligt bestämma sig för en sort, känns då helt plötsligt omöjligt. Vi får nog ta och sova på saken!

Det kommer med fart

Kategori: Trädgård


Det är två veckor sedan nu, som vi sådde gräs. Det var mycket förarbete, mycket för att det var gammal åkermark med förbaskat mycket sten i som vi ville göra till gräsmatta.

Vi började med att köra jordfräs över alltihop många gånger. På det viset hackar vi itu allt ogräs och gamla grästuvor. Sedan fick vi ta några varv med harven för att få det någerlunda jämnt igen. För att få bort de största stenarna körde vi med en stenplockare efter traktorn (vi körde upp 20 ton!!) och avslutade vi med harven igen.

Sedan var det bara till att så gräset. Vi fick låna en grässåmaskin, ser ut som en vanlig fast större och med motor på, så det tog inte mer är 15 minuter, sedan var det klart!

Och se nu, nu exploderar det med värmen! Vi kan säkerligen få klippa gräs i sommar! Jippi ;)

Försommar

Kategori: Trädgård


Vi har fått in dofter av skolavslutning och försommarkänslor, hela huset doftar syren! Det är en doft som väcker en hel del minnen och sinnen, jag får nog ta och planera in en syrenplanteting i vår trädgård.

Igår var det födelsedag hos svärföräldrarna och då passade jag att norpa några grenar från deras helt enorma syrenbuskar, den trädgården är en riktig skattkammare!

/Sandra

Spännande inslag

Kategori: Inredning


Vi fick den här fina boken för ett tag sedan. Jag hittar hur mycket roliga saker som helst i den och känner mig snart redo att släpa in halva skogen i vårt hus! Kanon med med en mamma som har lite känsla för ens tokiga ideer! :)

Vi tjuvstartade redan för några månader sedan, då vi tog in fina boke pinnar och stockar för torkning. Tanken var och är att det ska bli gardinstänger till sovrummet och en tamburmajor till hallen. Ett något bökigt projekt för pysseljuntan, så det får bli ett sidanav projekt! Tycker själv det ska bli spännande att få se det färdiga resultatet!

Jag tror jag hittat rätt inspiration och ska bara hitta tiden, sen sätter vi igång!En slutspurt

Kategori: Tvättstuga


Slutet närmar sig! Väggarna är på plats, de är spacklade och målade. Golvet har klinker och väggarna i duschen har fått kakelbeklädnad.

I morse kom snickaren med inredningen på flaket, vår panna och skåpsinredningen. Alla skåpen är på plats så det är pannan som väntar på att rörmockaren kommer och gör installationen.

Attans vad skönt det ska bli att få den där välplanerade tvättstugan som vi längtat efter!

Vårruset!

Kategori: Life


Här har det vårrusats :) favoritjuntan var på plats och kämpade, vi var alla nöjda med våra prestationer!

En fantastisk kväll med så många tjejer ute i spåret, häftigt.

Tyvärr så fick vi några bortfall från juntan, kämparskador av trädgårdsarbete, snor och praktikplatser, ja det finns många hinder. Men den tappra skaran gjorde våra 5km i Halmstad denna fina vårkväll.

Med den bästa avslutningen fikakorgen ;) Må bäst!

/ Sandra med vårrusarePsst... (E, E och M Vi andra har redan bestämt att det blir nästa år igen och då med förbättrade tider ;) )


Fortsättning på trädgårdsarbetet

Kategori: Trädgård


Efter lite dåligt väder har det blivit stiltje i vårt trädgårdsarbete. Men, med långhelg, valborg och massor av fint väder är vi igång igen.

Sporten är att använda så mycket stora maskiner man bara kan! Vi har ofantligt mycket sten här och det värsta måste bort om vi ska ha en chans till en hyfsat bra gräsmatta. Eftersom det är lite fjantigt att kratta, använder vi såklart den stora plockaren! (det blir ändå ett par ton sten som åker upp så det hade blivit VÄLDIGT jobbigt manuellt)

De allra största stenarna använder vi som tomtavgränsning. Lite tålamodsprövande att få rätt placering på "bummlingarna" med traktor och skopa! Jag står och dirigerar och CF rattar. Vi är fortfarande vänner, så det gick trots allt bra ;)

På valborg hade CF ledig dag (från ordinarie jobb) och kunde då fortsätta med byggnationen utav soptunnetillhåll. Snabb som han är, så blev han också klar! Mycket snyggt blev det.

Nu när vi fått lite mer tid att tänka på växtval, så har ideerna ändrats flera gånger!? Men tankarna får nästan växa fram under tiden vi gör grunden.