Villa Ängelsbäck

Finplanering och L-stöd, v3

Kategori: Grund/ Platta

Hej svejs!

Idag blir det bara bilder! Men änsålänge går allt bra :)

Innan midsommar 22 juni

27 juniIdag 28 juniKram

  

Grovshackt v1 och finutstakning v2

Kategori: Tomt

Hej hej!!

Nu händer det saker i vår backe :)

I fredags så kom den stora grävmaskinen! Cf var ledig hela dagen och körde massor till tomten samt fortsatte på vår infartsväg.

På två dagar (fredag och lördag) hann de med att göra hela hålet för huset. Här går det undan.

Detta är i fredags första dagen i hålet.


I lördags, då var hålet där! Massorna i backen ser ut som havsbotten... verkar högt upp för det.Bilder från plattån som skapats då de puttat ner massorna från hålet längre ner på tomten. Detta ska bli vår trädgård :), på solsidan av huset.Finutstakning
Idag var finutstakningen satt, så nu kan dräneringen grävas och underarbetet för den kommande plattan göras.

Trådarna syns inte bilden, men linjerna visa ungefär hur det ser ut.

Denna veckan beställs fönster och dörrar till vår byggsats, som levereras första veckan i september. Ja, det blev en svart dubbeldörr på entrésidan. Det kommer bli snyggt! :)

Ha en skön kväll!!

//S & CF

Grovutstakning, v1

Kategori: Tomt

Hej torsdag!

Idag har det varit grovutstakning på tomten. Imorgon kommer grävarna och det ska göras en grovschakt för huset. Det är verkligen de små sakerna som glädjer nu :) Det känns som imorgon är den stora dagen! Kanske får det firas lite extra, förutom 30-års grisen vi ska fira imorgon ;)

Lite bilder från dagen, CF har kört hem bärlager till vår infartsväg så muraren kan komma och lämna material till nästa vecka.Infarten med huset rakt framInfart och blivande gårdsplan.Gårdsplan och husHus, gårdsplan och en liten hörna av garaget.


Ha en bra kväll mina vänner!

Kram S

Hus försäljning...

Kategori: Vårt hus

Halloj :)

Huset har varit ute till försäljning i drygt två månader nu och vi har haft fyra visningar. Totalt är det ett 15 tal hushåll som varit och tittat men det verkar vara väldigt trögt. Det är väldigt många hus ute till försäljning, så konkurrensen är stor.

I helgen hade vi visning för två spekulanter, som även verkade intresserade. Vi hoppas att mäklaren har uppfattat dem rätt och att det resulterar i några intressanta bud :)

Planerad inflyttning i det nya huset är inte förrän sista februari 2012, så än är det inte panik med att få huset sålt.I kväll blev det en kort tur med potatisupptagaren då det tillkommit en ny potatiskund, som betalar lite vettiga pengar för de små knölarna. När det inte är mer än 100kg åt gången som ska upp så kan till och med jag stå på maskinen :)

Annars har det varit lite elplanering idag oxå. Jag kunde sitta under segeltaket och gå igenom ritningarna när regnet smattrade ovanför... mysigt :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Kram S

Byggsamråd

Kategori: Tomt

Hej svejs!!

Det har varit långledighet med under tiden har det mest varit pappersvändande i vårt byggprojekt. I veckan som gick hade vi äntligen byggsamråd, vilket innebär att vi får påbörja det fysiska arbetet på tomten och huset.

Det mesta var klart inför mötet, men intyget om VA anmälan har inte kommit, försäkringsbrevet på byggfel- och färdigställande försäkringen fick vi i fredags (så det ska kommunen få en kopia på) sedan den sista saken som ska kompletteras är NCS kulörerna på huset.

Det är hela tiden saker som kommer upp, där man trodde vi var färdiga med våra val, men så dyker det upp ett problem eller en felberäkning eller något annat och vi måste tänka om NU direkt :) Det känns lite jobbigt i hjärnan då. Ett exempel var att vi inte ville ha ett ventilationssystem där tilluften kom genom så kallade frechventiler i väggarna (hål i väggen). Men efter att energiberäkningarna var gjorda, så visade det sig att ett helt mekaniskt ventilationssystem (som vi valt först) skulle medföra att vårt huvudvärmesystem (jordvärme) inte få jobba tillräckligt och skulle därmed förkorta livslängden på pannan. Hmmm, ja vi fick helt enkelt välja en mindre effektiv ventilation för att spara pannan... Vi är dock lite oroliga för eventuella ljud som kan komma då huset ligger utsatt för vinden. Undersökning pågår om don med ljuddämpare i....

Senast idag var vi hos "vår" elektriker, det är mycket att fundera över vad gäller ljus, ljud, kommunikation, centraldammsugare, larm.... ja listan är lång ;) Men det känns som att vi kommer få bra hjälp med vad som behövs där! :)

Här kommer lite bilder från grovschackten på vår tomt. Än är det bara jorden som är borttagen, så vi har en bit till att arbeta oss ner, för att nå FG höjd (färdigt golv).

närmast till vänster är infarten till gårdsplanen, till höger ska garaget ligga och längst bak vid kanten ska huset ligga.


även här, infarten till gårdsplanen och hus- och gårdsplanens yta.


Till vänster om mig har vi gårdsplanen, men för att komma in där har vi en infartsväg som går paralellt med den stora vägen.

En situationsplan hade nog varit bra här... ska fixa det till en annan gång.


Grannen!

Hos H har det börjat hända saker på huset, grunden är gjuten och i veckan började man mura upp stödväggarna in i backen. Härligt :)På torsdag kommer grävmaskinerna till Ängelsbäck och vi hoppas då att det är grävning på vår tomt som står på schemat!  :)

Sov gott!

//S