Villa Ängelsbäck

Valborgsmässoafton

Kategori: Tomt

Go´kväll!

Idag har det tagits bort matjord på H´s tomt. Det är en rolig känsla att se volymerna av en gårdsplan eller en infartsväg ta form och lite overkligt på samma gång. Imorgon fortsätter vi och i nästa vecka ska hans grundarbete påbörjas.

Vi får vänta någon vecka till, för våra husritningar är inte klara ännu vilket innebär att byggsamrådet får vänta några veckor till.

Allt material som konstruktionsritningar försäkringar mm måste vara klar och påskrivet inna byggsamrådet. Men när vi väl har haft det så är det bara att sätta igång! :)

Lite bilder från dagen arbete...

Hoppas ni får en riktigt bra kväll, trots eldförbudet!

Kram S & CF

Första schaktarbetet

Kategori: Tomt

Hej

Påskhelgen har varit en alldeles perfekt helg! Sommaren har kommit och vi har haft första visningen av huset. Här var 6-8 sällskap så naturligtvis hoppas vi att vi kan hitta några spekulanter bland dem, så det inte bara var en drös förtrödna söndagsåkare ;)... vi väntar med spänning och hoppas på det bästa!

Annandagpåsk påbörjades det första schaktarbetet, H har haft sitt byggsamråd, vilket innebär att han får börja med sitt bygge, i det mötet behandlades även vår infart. Så igår tog vi av "grässvålen" på vår infart och H´s infart samt hans gårdsplan.


Här kommer vår infart att ligga. Den är ganska lång, eftersom vi nästan kör igenom hela tomten för att kunna komma ner på gårdaplanen.

Fint att ha tillgång till stora maskiner... eller leksaker som CF skulle kalla det ;)


Pärlan är parkerad på H´s framtida gårdsplan. Här fick den stora röda flytta alla massor till de grannar som var intresserade av lite utfyllnadsmassor.


Det är ju en del som ska bort!!....


Snillen spekulerar på rad :)
Vårt hus kommer ligga där de två högarna är, bakom hjullastaren.Som avslutning av påskhelgen så var vi utanför Kristiansstad på Tomarps Gårdshotell. Det var väldigt fint och avkopplande. Där behövde man inte göra något alls :)
Kan rekomenders!


På återseende!! //S

Fredagsmys och geologisk undersökning

Kategori: Allmänt

Tjingeling!

Ikväll var vi tvugna att stilla nyfikenheten/oron på massorna i backen. Vi fick låna en grävare och CF kunde göra ett hål som var ungefär 4m djupt. Vi kunde väl konstatera att det är helt torrt, sand och sten. Det är ungefär 80cm matjord sedan är det bara fina massor under det. Vi hade en liten oro att vi kanske kunde hitta lera, vilket vi hittade längre ner på tomten när vi la ner VA och el.

Detta var vi ju tvugna att fira ;)
Trevlig Helg till er!!

//S & CF

Snickaren

Kategori: Allmänt

Hej på er!!

Det har hänt en del saker sedan sist. Huset kom som sagt ut på marknaden i onsdags och vad vi vet så är det en bokad för visningen, som är satt till påskdagen. Det blir ingen öppen visning utan varje intressent kommer få sin tid, om det nu blir mer än en! ;) Vilket vi hoppas på!

Helgen har vi tillägnat oss själva. I fredags var vi på en mycket trevlig spelning av Jack Vreeswijk! Kan absolut rekomenderas!!
I Lördags var det utflykt till Kullahalvön och ett besök i Ladonien, med dessa knepiga byggen! :) Men det var en intressant syn, och ett rejält träningspass att ta sig upp därifrån igen. Väl uppe igen så väntade grillning till lunch.


Idag så har vi träffat snickaren till vårt projekt. Han är nu bokad och vi har ett muntligt avtal på att det är han som ska utföra jobbet. Det känns bra! Det som väntar nu är kontraktskrivande med vår snickare samt att kontraktet med Rörvikshus ska bli klart. Stora poster men vi känner oss säkra på vad vi vill ha!

Kram S

Ps. Nu e "pärorna" i jorden och det är frid i huset! ;)

Energideklaration

Kategori: Vårt hus

Hej

Fick protokollet från Energibesiktningen idag. Tur att den kostnaden är något som ingår i mäklarens avgift (jag vet vi betalar den i en ände...). Skulle vi bekostat den utöver så hade det känts ännu mer surt. Jag kan förstå att det ger ett bra riktvärde av energiförbrukningen av ett hus....MEN fjantiga 4 punkter lyckades de få ihop till förbättringspunkter, där de inte ens kollat upp om vi redan har gjort det!? Hmmm. Ja det var ju tur att de bemödade sig att åka ut på plats, men de lyckades inte få rätt på allt ändå...

Hihi, jag är inte bitter... bara lite irriterad :)

I fredags fick vi putshjälp på baksidan! Väldigt bra. Pappa hjälpte oss och jag roade Wilma.
Det är ingen matblogg det här,men måste bara... härromdagen så blev vi väldig sugna på midsommarmat, vi satt och tittade på en repris av Per Morbergs "Vad blir det för mat?", där serverades det matjesill och nypotatis. Mmm gott!


... det var bara nypotatisen som saknades!

Kram S

Försäljning

Kategori: Vårt hus

På onsdag gäller det!

Iövermorgon så kommer huset ut på marknaden! Vi hoppas vi hittar den rätta köparen till vårt fina hus! Fotografen, Johan, som var här och tog bildena till annonsen har gjort ett bra jobb. Här kommer några av bilderna...


Entré och hall
Sovrum och växthus

Kök och vardagsrum

Förra veckan blev avstyckninen klar och åkern har blivit en tomt med en beteckning! Skönt för det var en av sakerna vi har väntat på... Nu har vi en tomt vi kan bygga vårt hus på ;)

Ikväll var vi på HTH och gjorde den officiella beställningen av köket. Det känns väldigt bra, vi känner oss väldigt nöjda med planeringen och längtar tills den dagen vi kan få flytta in i det!


Ha det så bra i vårvärmen!
Kram S