Villa Ängelsbäck

Tegel och garagebyggande

Kategori: Fasad

Hej på er vänner!

Vet ni, i 8 månader har jag väntat på den här app´en som blogg.se lovat att snart släppa. Ja nu är den här, men det är bara en liten sak, ett litet problem. Det går inte att publicera några inlägg från den! Tekniken är fantastisk! :) Jag ser verligen fram emot den dagen det fungerar, det blir så mycket lättare att uppdatera bloggen om allt roligt som händer på huset. Förhoppningsvis dröjer det inte 8 månader till!

Förra veckan var en vecka som det gick mer baklänges än framåt. I onsdags var det meningen att balkongen skulle påbörjas. Men på onsdagsmorgonen när allt skulle märkas upp så inser snickaren att plintarna står 15 cm för nära huset! Tydligen har vi två olika ritningar, grundritningen stämmer inte riktigt överens med hus och balkongritningen...

Torsdagmorgon började med att grävmaskinen kom och flyttade alla plintarna till den position som de bör stå på! Bra jobbat!

Sedan så har det väl inte undgått någon att det har regnat ganska mycket hela veckan, dessutom har  det ju varit ganska mycket vind, så i torsdags insåg vi att det regnat in. Ytterväggarna där balkongen ska sitta har inte varit tillräckligt vädersäkrade, vilket tyvärr resulterade i vatten på fel ställe! Nu är innerväggarna på bottenvåningen öppnade, alla möjliga vattenhål tätade och avfuktarna på plats.Över till lite roliga framsteg istället... Byggställningarna är borttagna och vi kan se fasaderna tydligt.

Tegligen på entrésidan och skorstenen är klar. Det har blivit riktigt bra och vi är så nöjda med det jobbet samt valet av teglet. Det var ju lite pirrigt innan vi fick se det i verkligheten.


Visst blev de teglade gesimsen bra?

I helgen sattes takstolarna på garaget. Nu kan vi mura upp gavlelspetsarna för att sedan lägga råspont och papp på takstolarna.


Hoppas ni får en bra vecka! VI hörs snart igen :)

Kram Sandra

Kommentarer

 • Frida säger:

  Vad heter den tegeln ni använder?

  2012-07-17 | 21:53:51
 • Villa Ängelsbäck säger:

  Hej Frida  Vi har använt ett tegel från Randers och det heter RT 426 (rödgult med inslag av savrt och grått) Det skapar en ganska flammig och gedigen vägg. Vi är väldigt nöjda med valet och muraren har gjort ett mycket bra jobb för att få till det där lilla extra som gör helheten.  Hoppas svaret blir bra och det är bara att höra av dig igen om du har fler frågor. Titta gärna in på Randers hemsida:

  http://www.randerstegl.dk/sv/sortiment/fasadtegel/alt-fasadtegel/tekniske-informationer/sten/426/  //Sandra

  2012-07-19 | 09:54:25
  Bloggadress: http://angelsback.blogg.se/
 • Frida säger:

  Tack Sandra!=)

  Ert hus blir verkligen något extra!! Väldigt fin stil och val som gör att det blir tidlöst. Ha en fin sommar=)

  2012-07-25 | 07:36:03

Kommentera inlägget här: