Villa Ängelsbäck

Borta bra men hemma bäst

Kategori: Life

HEJ!


I år har vi fått ett klassiskt midsommarfirade i Dalarna, kring Siljan. Så fantastiskt fint landskap med Siljan i horisonten och det kuperade lummiga landsapet i bakgrunden. Timmarna i bilen upp, var värt vartenda sekund! Det är fint att ha vänner med sådanna här guldklimpar till avslappningsställe för oss ;)

I sedvanlig ordning så åt vi i massor, sillunch, fika å grille. Mellan pauserna ute på gräsmattan i solskenet, så hanns det även med pyssel, som kransbindning och vindflöjelsbygge. Herrarna hittade en gammal skiss i ladan, på en tilltänkt vindflöjel, som aldrig blivit något av. Så detta fick de ju ta tag i och fullverkliga flygplanet!

Midsommaraftonskväll tillbringade vi i Leksand och "Gropen". Vi fick se kyrkbåtarna komma på älven med majstångsdelarna, sedan följde vi marchen bort mot gropen där själva resningen av stången ägde rum. Ett spektakel och fantastiskt mycket människor!

Tack Familjen "B", vi är så tacksamma för att vi får hälsa på er :)

//Sandra & Carl-Fredik

Glad Midsommar!

Kategori: Allmänt


Hyllor

Kategori: Inredning

Hej!

I vårt förra kök, i det andra huset, hade vi ekhyllor på konsoller ovanför kaffemaskinen. Där hade vi de lite snyggare kopparna och andra tillbehör. Tanken var nog att de skulle fylla samma funktion här... Dock i andra "kläder".

Så jag strök dessa ekhyllor med svart linoljefärg, den luktar gott och ytan blir matt men mycket tålig.

Nu hade jag inte funderat så mycket över vad mer som finns på väggen ovanför köksbänken, förrän nu ikväll... Precis där konsollerna landar finns naturligtvis eluttagen! :) ja, så det var ju inte så lämpligt att skruva upp hyllorna där! Vi får helt enkel göra nya hyllor anpassade bättre för just den väggen.

Istället kom de svarta hyllorna upp i hörnan intill vår matplats och det blev faktiskt riktigt bra där med! Nu fick klockan en plats och lite mat- och trädgårdsböcker som kan bläddras i till frukosten.

Före:
Efter:


Go' kväll!

/Sandra

 

Flaggdag

Kategori: Tvättstuga


Idag är det svenska flaggans dag och alla flaggstänger är hissade!

Vi njuter av en ledig dag och gör mest det som faller oss in. Gårdagen firades med After Work med kollegorna för oss båda, så en avslappnad dag idag sitter på sin plats. Tydligen så kan trötthet smitta, killarna ligger också och latar sig och njuter av att ytterdörren står öppen.

Vi har nu fått flytta in i vår tvättstuga och vårt tvättnedkast är invigt! Vilken tur att vi fixade till ett sådant. Det är så smidigt att få allt samlat på en och samma plats. Imorgon, torsdag, är det besiktning av den sista delen av huset (tvättstugan) och efter det får vi räkna oss som färdiga med denna entreprenaden.

Vi är väldigt nöjda med allt arbete som har gjorts här och trots det som hände har allting fungerat så bra. Vi har hela tiden haft en mycket bra dialog med vår snickare och han har förstått vår ambition med detta huset och varit väldigt påläst på hela projektet. Nu börjar sommaren och projekt trädgård och garage kommer smygande ;)

/Sandra