Villa Ängelsbäck

Färg

Kategori: Fasad

Hej!
... och det är minsann lördag igen!

Jag vill börja med att säga att det är väldigt roligt att ni tittar in här! Just nu så så hinner vi inte uppdatera så ofta som vi önskar.

Så nu ska jag försöka sammanfatta veckan i bilder.


Framsida och baksida.


FÄRG!!!
Mmm, ytterligare en svår fråga. Vi är överens om att vi vill ha en ljusgrå nyans på de putsade väggarna. Det svåra är att hitta just DEN gråa nyansen. Och vad säger ett litet prov?
Men vi har nog hittat ett hus med den nyansen vi vill ha och har konstaterat ungefär vilken bit i NCS-kartan den kan motsvara.

Sedan kommer vi till det här med strukturen på de putsade väggarna. Det sista skicktet ska sprutas på , på något vis. Och den strukturen kan vara olika grov. Första tanken var nog så slät som möjligt, men ju mer vi tittar och känner på de där provplattorna, så kanske det blir lite grövre ialla fall. Ja vi har ytterligare lite tid på oss innan vi behöver besluta oss.
Fotbrädor och vindskivor har kommit upp, även takavvattningen som är i silvermetallic. Det blir snyggt. Ja rören saknas... de kommer upp när fasade är klar.
Undertaket har kommit upp i takutsprånget och under verandan. Även här är vi lite splittrade vad gäller färgen. Just nu är vi nog inne på att vägg och gesims har samma gråa nyans och fotbrädor och vindskivor en nyans mörkare, vad tror ni om det? 
 


Invändigt så fixas det med VVS, ventilation och el. Det har även börjat komma lite golv, det är trevligt!
Jo, och så var det, det här med innertaket som vi inte var så nöjda med.  Meningen var att två "öppna" innertak skulle möta varandra, men så blev det tydligen inte och det kändes som en stor besvikele när vi insåg att konstruktionen nog inte var vad vi önskade. I stället blev det öppet i två delar i huset men de är inte sammankopplade med varandra. Denna diskussionen har vi med leverantören nu, men vi (jag och CF) har hittat en lösning som vi ska göra för att få hyfsad ordning på våra innertak utan att det känns som två öppna fack, som det är nu.

Jo, snickaren kapar nu takstolarna över hela köket, tanken var att det skulle vara plantak över själva köksdelen och öppet över matplatsen, och det skulle i sin tur möta det öppna taket i vardagsrummet. Kanske inte solklart berättat... Och, ja det är inga problem, konstruktionen kommer hålla! ;)

Skorstenen är på plats och den är putsad på entréplan, det blev vädigt bra!
 


Idag var det dags att lägga ut alla buntarna med takpannor på taket. Troligtvis kommer de börja lägga taket i veckan som kommer. Det var ett ganska tungt jobb får jag säga :) Jag langade till CF som tog sista biten på taket, vi räknade ut att vi har transporterat 4,3 ton takpannor! Idag är jag glad att vi inte har grannens tak, det är väldigt mycket större!Vyn från idag!


Trevlig Helg!!

Kram

...gesims

Kategori: Fasad

Lördag!

Ja, vet ni vad det är!?
Jag har då aldrig hört detta ordet innan vi satt och försökte förklara vad det var vi ville ha.

- "Ja du vet, sådanna där steg där väggen möter taket!?"
- gesims
- "ehh va?"
- Ja stegen ni pratar om heter så.
- "Se där!... ja då säger vi det. Sådanna vill vi ha!"

Nu när det börjar bli allvar med byggnationen och alla beslut som tas är slutgiltiga, så gäller det att ha bestämt sig för vad man vill ha och hur man vil ha det. Uhhh vad det är svårt!

Så denna veckan har det snackats mycket "gesims" eller även kallat kornisch. Vara eller inte vara, hur ska de sitta på väggen osv.

Ola, snickaren, gjorde en långsida och ena gaveln i torsdags, så fick jag ta en tur om huset på lunchen och säga vad jag tyckte... skulle de fortsätta på andra sidan också?


Ja det blir verkligen bra och tillför det där lilla extra och det kändes helt rätt, så sådanna blir det! Nu är de gjorda runt om hela huset och klädda med den här putsskivan, eftersom fasadarbetet fortsätter i nästa vecka.Trevlig helg!

Fasad

Kategori: Nya huset


Det är roligt att ta en sväng om huset varje dag, efter jobbet. Det händer så mycket! Av vår blivande granne fick vi ytterligare en krans till huset. Det är så roligt att det är så många som tycker att det är roligt att vi får "flytta tillbaka" och bygga det här huset.

Idag har snickarna bland annat klätt fasaden med de vita Ventec skivorna (putskivor). Med det stora pusslet vi la i förra veckan så saknades det ju denna skivan i skarvarna och närmast grunden och plattan. De hann med entrésidan och ena gaveln. Där det är stora partier med grönt (utegipsen) ska det vara tegel.

Invändigt så har de fortsatt med träbjälklaget. Och ja, det ska ju läggas horisontella läckt på taket också, takpannorna kan ju inte ligga den som sitter där nu :)

Jag tänkte visa det tegel vi valt till utbyggnaden och till väggen under entrétaket. Ska sanningen fram så har vi inte lyckats se detta " In real". DET känns väldigt knasigt, men vi tror nog att det kommer bli bra ändå. Muraren kommer på tisdag, Spännande!


Trevlig kväll!

Det vankas Fest!

Kategori: Grannens nya hus


Vet ni inte var ni ska anmäla er, så hör av er till oss innan den 23:e så fixar vi det!
Hoppas vi ses där!

Sneak peak

Kategori: Nya huset

Tjingeling!!

Våra snickare har jobbat på bra idag. Taket har fått upp papp överallt, sedan har de även spikat på läckten (eller vad det nu kan heta) som takpannorna ska ligga på.

Invändigt  har de börjat med träbjälklaget. Skönt att få golvet tätt, så vi inte behöver vara rädda för att någon ska gå igenom golvet.

Översta bilden är in i köket, under de mindre fönsterna ska köksbänken vara, närmast kommer själva matplatsen.
Nedersta bilden är tagen från ytterdörren in i vardagsrummet. Det kommer komma upp lite mer väggar här, en del av badrummet till höger och en klädkammare och skafferi till vänster. I det stora hålet till höger ska de fina pardörrarna sitta som vi hämtade nere i Tomelilla.


Det kommer lite mer bilder en dag då vi kommer innan mörkret fallit.

Ha en skön kväll!
Sandra & Calis

Husleverans två, entréplan

Kategori: Stomresning av nya huset

Hej mina vänner!

Ja tiden har varit knapp i helgen, men här kommer en uppdatering från torsdagen fram till idag söndag.

Torsdag
Leverans av väggar till entréplanet och takstolar kom. Vädret var ok på morgonen och vinden var inte så kraftig som i onsdags, så det gick bra att lyfta allt på plats.


Dock var första väggen fel... Så där krävdes en del handpåläggning för att justera den, som tur är var felet inte större än att det faktiskt gick att lösa på plats. Men onödig tid!


Därför fick vi börja att sätta vägg tre istället och fortsätta därifrån...När väl första väggen var åtgärdad så var det ju inte så lätt att sätta de två väggarna som ansluter till vägg ett. Hela byggsatsen är gjord för att den ska monteras i en speciell ordning. Men med kranbil och vickande och ryckanden i väggarna så gick det till slut :)


När alla väggarna var satta som kom värsta regnskuren, ösregn, hagel och åska... japp hela huset stod i vatten! Väggarna var ganska bra skyddade så det var ingen större fara. Däremot stod det nog 20mm vatten på plattan, så det vara bara att börja skrapa!
Gavelspetsar och takstolar lyftes på plats. Takkonstruktionen blev tydligen inte riktigt som vi hade tänkt oss... ett problem som vi nog kolla upp! Men när vi stod och tittade på det idag och fortfarande tycker att det känns väldigt snopet med att vi inte får det som det var tänkt, så kom en ny idé upp, den är troligen genomförbar och kommer bli en bra lösning trots allt. Jag ska förklara det närmare sen.


Och tre kransar kom upp! Tack allihopa :)

Fredag och Lördag


Sista bilden är i lördags då arbetet fortsatte med att spika spånt och papp på taket. Det hann nästan helt klart!


Söndag
Nu har vi ett skal med tak på, så kommande regnskurar ska förhoppningsvis inte hamna inne i huset längre :) Idag har vi städat och förberett för veckans arbete, rätt material på rätt plats. Plattan har vi dammsugat med våtdammsugare så det börjar torka upp någorlunda nu, tack och lov!

Snart ska jag visa lite bilder från insidan... det börjar ta form nu.

Kram till er!

Husleverans ett, bottenplan

Kategori: Stomresning av nya huset

Den stora dagen!!

En fantastisk känsla att se sitt hus växa fram, det blir snabbt en kropp, så man kan få en känsla över hur det kommer att bli. Dagen har varit lång och vi har fått kämpa i motvind och rejäla regnskurar!! Men det har ändå gått bra och alla har kämpat på med gott humör :)

kl. 07.00


kl. 07.50


09.30, då var alla väggarna på plats. Det blev lite trix med första och sista väggen, de som möter stödmuren. Anledningen var att L-stöden utanför huskroppen inte stod på helt rätt plats... Men det löste sig ;)


På förmiddagen var det sol och riktigt skönt, men fram åt middagstid kom regnskurarna. Försöka klä in känsliga delar med presseningar i värsta vinden var inte det lättaste. Det är  ju lite tidskrävande att lägga tid på att täcka och täcka av.
På eftermiddagen spikades bjälklaget och kl. 21 var dagen avslutad.

Nu när vi skulle köra hem mötte vi bilen som ska vara på plats imorgon kl. 07.00

Även morgondagen ska bli spännande, då kommer ovanvåningen och taket. Vi hoppas att vinden har lagt sig något, annars blir det svårt att sätta väggarna och takstolarna.

Kram

Dan´ före...

Kategori: Life

..dopparedagen?

Ialla fall känns det så. Hela dagen har jag haft en känsla
av väntan, som när man var barn och väntade på att det
skulle bli julafton. Man visste inte riktigt vad det är man
väntar på, men spännande är det ialla fall. Precis så känns
det nu.

Vi har två gossar som är lyckligt ovetande om vad som
väntar, så de njuter av livet som varje dag :)


Vi har matkasse som levereras till dörren varannan
måndag och det känns väldigt lyxigt. Om inget annat så
underlättar det vår vardag betydligt! 

Idag tillagade sambon en väldigt god rätt, Asiatiska
köttbullar med ris och tomatsallad till det (från växthuset såklart).

Gott!


Självklart är alla nyfikna välkomna och hälsa på
oss på tomten de närmaste dagarna!

Kram

Flitets lampa lyser

Kategori: Garage

Vilken helg!

Sommaren kom på besök :)

I lördags var det en lång arbetsdag. Johan och Magnus gjorde ett mycket bra jobb med
att flytta infarten till rätt plats (lite petig där :)) samt att se till att lutningen blev mer vänlig för
kranbilen som kommer på onsdag.

Jag och CF fortsatte på garaget. Rikthörn för murningen kom på plats och
ytterligare några lav blev lagda.


Som ni ser så har byggställningen kommit upp runtom husgrunden.
Det gäller att man inte är höjd rädd, för det känns lite läskigt att stå högst upp!
Murarmästarna... eller blivande ialla fall!

Denna helgen hade vi hjälp av ett "måste" verktyg vid murning, en balja som vi drar uppe på
blocken som skapar bruksträngar på rätt plats och lagom mycket bruk! Fantastiskt :)


Det 6:e lavet är påbörjat, väggarna är nästan halvvägs!

Infarten, på rätt plats och med snygga kanter!

Hoppas ni får en bra arbetsvecka, jag ska verkligen försöka uppdatera
under veckan. Det är nu det verkligen börjar hända saker.

Kram