Villa Ängelsbäck

Fynd

Kategori: Nya huset

Hejsan!

Äntligen har vi hittat den fina pardörren som har varit efterlyst så länge nu! Vi hittade dörren i Simrishamn hos en man, som hade väldigt många dörrar och fönster! :)

Det tog hela lördagen att hämta denna dörr, men vi fick också se största delen av skåne.

Ett litet urval... fina rapsfält, lustiga byggnader (grannen till dörrförsäljaren) och naturligtvis en maskinförsäljare... :)

Det är en parinnerdörr som ska sitta mellan sovrum och vardagsrum på entréplanet. Jag ska lägga upp en bild på hur de spikade planlösningarna ser ut, men det får vänta lite.


Tyvärr var jag inte tillräckligt snabb att ta bild på båda dörrarna isatta i karmen, så det får bli lite ströbilder istället.

Med en tvätt och kanske lite färg kommer det bli fantastiskt bra!

När vi skulle köra hem hittade jag även detta fönster! Här ska det byggas ett skåp av något slag. Vet inte riktig hur och var ännu...På H´s tomt har man påbörjat arbetet på grunden, idag hade de även satt kantstöden.


På pysseljuntan i söndags diskuterades det färger på Ytterdörrar. Jag är väldigt sugen på en svart dörr, men vi kan inte riktigt bestämma oss! Vi har till fredag att ta detta beslutet. Saken är den att dörrleverantören inte kan ge garantier på en svart färg mörkare än NCS 8500N, den är lite grå, men ändå svart.

Svårt! Vad tycker ni? Alternativet är vita dörrar, precis som fönsterna. Fasaden kommer som sagt vara beige/grå med partier av rosa/röd tegel.

Kram på er!
//S

grönt å fint!

Kategori: Vårt hus

Trädgården börjar bli riktigt fin, det växer så det knakar. Allt nyplanterat har verkligen tagit sig, häckar och rabatter är börjar bli fylligt gröna.


Körsbärsträdet för någon vecka sedan...


Visst är det lilla trädet fint! Luktar gott gör det också... [Prunus cistena]


I växthuset odlar vi olika sorters tomater, dessa fina plantor hittar man på en garageförsäljning i "grannbyn". Förhoppningen är att det ska bli bruna, gula, röda och svart-lila tomater i sommar :)


Vita smultron! Det smaka väldigt gott, men lite lustigt att de inte får den smakfulla färgen... rött.


Sedan har vi fått en gäst i Herr Timjan... Vi har funderat lite på vad det kan vara, kan det vara så att det är en ...? Och hur har den då hittat hit!?

Trevlig Kväll!! //S

Väntar å väntar...

Kategori: Tomt

Hej!

Nu har det "riktiga" schacktarbetet påbörjats på H´s tomt! Det är verkligen roligt att köra innom varje dag, det händer så mycket för varje dag som går. Man kan provstå på hans platta och konstatera att utsikten därifrån också är bra :)

Vårt hus ligger på samma höjder, så vi kommer ju att få den samma.


Lite bilder...

Översta bilden är från valborgshelgen då vi tog bort gräs och jord, nedersta är gårdagens utsiktNedersta bilden är dagens utsiktCF och OlovStolt Volvo BM ägare :)


För övrigt så har vår vattenledning tagit ytterligare ett steg fram, för någon vecka sedan så borrade man under vägen, så vatten och kommunikation har bytt sida ialla fall. Nu är där ca 150m kvar att gräva. Vattnet ska tillbaka under vägen igen längre fram...

Nu längtar vi mest tills grävningarna på vår tomt sätter igång!

//S