Villa Ängelsbäck

Att snubbla på mållinjen...

Kategori: Tvättstuga

Hej!

I torsdags så hittade vi en skada i tvättstugan som inte alls var önskvärd. Det har blivit en fuktskada i en vägg. Anledningen till detta är ett tomrör som tydligen inte var kopplat i yttre änden. När det nu regnat så mycket som det gjort den senaste tiden så har det gjort att röret fyllts med vatten. Eftersom röret går in i plattan, i källaren, och yttre änden är (troligtvis) i höjd med entréplan, så rann vattnet ut i väggen där nere!

Nu verkar det som det är utrett vem som har ansvaret för olyckan och deras försäkring får ta det ärendet, arbetet med att ta bort röret och bygga ny tvättstuga börjar i det närmaste.

Med andra ord kommer vi inte kunna flytta in i ett helt klart hus! Det känns otroligt tråkigt att behöva hitta provisoriska lösningar för att kunna leva normalt i vårt nya hus, men det är ju inte så mycket att göra åt det nu när det redan har hänt.

Det viktiga är att tiden för denna oredan blir så kort som möjligt! Som tur är har vi en mycket bra entreprenör för bygget som tagit tag i allt gällande detta och ser till att vi kommer få en hel tvättstuga/pannrum/groventré så snart som möjligt (igen). Vi kan fokusera på våra jobb och försöka njuta av allt det andra som verkligen är i tipp topp!
Bild nerifrån åkern, nedanför vår tomt. I helgen var det riktiga vårkänslor i luften, härligt!

Kram Sandra & Carl-Fredrik

Nu är den på plats!

Kategori: Väggar/ Tapeter/ Målning

Hej

Jodå, nu sitter den där. Dörren som jag letade så länge efter, eftersom jag inte ville bli ruinerad på kuppen, så tog det lite tid att hitta rätt, tur att jag började tidigt med att leta! I våras styrde vi söderut och hämtade hem fyndet :)

Vi lämnade dörrarna till möbelsnickaren hemma i Åsljunga, Pelle gjorde en ny karm med tillhörande ektröskel och nya gångjärn till det.  Nu är den på plats och jag är VÄLDIGT nöjd!Dörrbladen är fortfarande skitiga och tidens gång syns på dem. Nu till en början får det räcka med rengöring och framåt den varmare årstiden ska de få en ny fin skrud. Funderar på något i mörkare toner, något som skapar lite kontrast. (ja sockelklossarna saknas, de ligger här hemma och väntar påslipning och att få färg...)

Ha en bra kväll!

//Sandra 

Bokad besiktning

Kategori: Badrum


Go´kväll!!

Besiktningen än definitivt bokad, datumet är 1 mars. Vi hade förhoppningar om att det gick att flytta den till den 23 februari, men besiktningsföretaget hann inte med det. Dagen då vi firar 10 år tillsammans kommer vi alltså "få" vårt hus, kan det falla sig bättre?

Tänkte visa er lite bilder på alla möbler som monterats och sats på plats. Badrummen är i stort sett kompletta med duschar och tvättställ och toalett. Igår tog Carl-Fredrik och pappa ett stort ryck och fick bastuagregatet på plats, bänkskiva med ho i tvättstugan samt uttagen för centraldammsugaren. Bra jobbat!


Här har rörmockaren och snickaren spenderat sin dag, badrum uppe är på plats. Temat är svart och vitt och det ska bli så spännande att få se golvet helt klart, tillsammans med inredningen! Här har vi valt svarta strömbrytare och kontakter i glas, för att skapa lite kontrast.Bilder från tvättstuga med inredning (luckor och inredning skaffar vi senare) Köket, samma status som tidigare. Det är vitvarorna som saknas. Badrummet i källaren är klart med den nya/gamla kommoden! Det blev riktigt bra, till en bra peng :) "före-resultatet" hittar ni här.

Tack alla ni som tittar in här, ni är ganska många och det är ju glädjande att se! Nu är snart arbetsveckan slut och en efterlängtad helg kommer!

Kram Sandra

Alla hjärtans dag!

Kategori: Life

Hej!

Här är vi i packartagen och hela vårt liv ska ner i lådor för att snart packas upp på annan adress, inte så lång härifrån.  I helgen fick vi ett smakprov på hur det är att få spendera kvalitetstid på vår nya adress, Åhh vad vi längtar nu!!

Dessa små trollen tycker nog att vi börjar flippa ur. Det är en enorm oordning här, men är man finurlig (som katter är) så kan man hitta många vrår att spendera en dag på, helst innomhus för nu har vintern kommit och det är kallt ute :)Hoppas ni får en bra Alla hjärtans dag!


Kram Sandra
Jag ska fortsätta packa med min blivande man ;)

Födelsedagen- en riktig överraskning!

Kategori: Life


Lördagsmorgonen började kl.8, då kom hela pysseljuntan med frukostbuffé och skönsång! Snacka om att bli bortskämd :) Riktigt lyxigt!!


Vid lunchtid var vi på "kollerunda" borta i huset... och då kom den långväga överraskningen! Vännerna från huvudstaden och smålandsskogar :) Där bjöds det på grillad korv och tårta såklart!När kvällen närmade sig så dukades långborden fram. Sambon hade planerat en rejäl överraskningsfest med hela familjen, vänner och grannar. Och det bästa av allt är att vi kunde ha festen i vårt nya hus.

När vi påbörjade projektet i våras, så har det hela tiden funnits en önskan om att få komma in i huset till min födelsedag. När vi hittade rätt entreprenör så skrevs projektavslutet till 1:e mars, men de har verkligen jobbat på och försökt att kanske hinna till i lördags ändå.

Men nu fick jag ju fira in min 30-årsdag här i alla fall, även om jag fick gå och lägga mig på annan plats efteråt :)


Det blev en lång kväll och natt med mycket mat, dryck och tårta. En bättre födelsedag kan man inte få! Tack allihopa!


Tack Carl-Fredrik, du e bäst!

Kram Sandra

Det här med att vänta...

Kategori: Allmänt

När det landar fina brev i postlådan så blir jag ju så nyfiken och roligt är det ju oxå förståss!! Men så får jag inte öppna det nu... Allstå att vänta, för att det ska bli rätt dag, det är ju inte min staka sida!

Vist blir man sugen på att öppna! ;)

Kram S

Kök

Kategori: Kök

Köket står klart sånär på handtagen på luckorna och själva intelligensen med ugn, diskmaskin mm.
Rörmockarna har kopplat klart så långt de kan till kranar, toaletter och värmen. Idag så fyllde de jordvärmeslingan med köldmedie och där är tryck på, så långt OK. Nu saknas själva elinstallationen för att kunna köra igång pannan.

Vårt kök kommer bli ett härligt rum med utsikt utöver Skälderviken och Kullen, med Arild rakt över och fyren blinkandes i horisonten.
I detta kök kommer vi få ytor så flera kan dona samtidigt med olika saker och vi kan såklart duka upp för fest! Längtar längtar nu... :)

//Sandra

Ska vi ta en match?

Kategori: Badrum

Hej

Snart kan vi ta en schackrunda på badrummsgolvet!

Vårt schackrutiga golv i badrummet på ovanvåningen har murarna börjat lägga idag. Visst blir det snyggt!

Golvet läggs på diagonalen med 20x20 plattor och en svart fris runt hela rummet, som är ungefär 10cm bred. På väggarna sätter de vita matta 20x40 plattor.

Murarna är väldig nogranna och vi har stort förtroende för dem. Skönt!

Ha en bra kväll!

Nu ska ja rocka vidare till "gamla klassiker" på radio danmark, medans det dras el och nätverk och jag skruvar ihop skåpen till tvättstugan.

Upp åt väggarna

Kategori: Väggar/ Tapeter/ Målning


Jag har hittat några nya favoriter. Helt plötsligt känns det relevant att börja tänka möblering och inredning igen! Jag har inte huset färdigmöblerat i huvudet, men när jag hittar något fint så kan jag börja fantisera över var det skulle kunna få pryda.

Som denna plansch som man hittar här.En sammanfattning i bilder

Kategori: Nya huset