Villa Ängelsbäck

Berit, något framfusig

Kategori: Garage

Hej minna vänner!


Hur klarade ni stormen?

Det kändes lite pirrigt när det blåste som värst. Som tur är blev det inte några större skador på nybygget. Det blev lite skador på någon ränna och någon annan plåt, mest för att det inte var riktigt fädrigt, ena stupröret hade inte kommit på plats och kunde därmed inte hålla i resten. Men det står plåtslagaren för, så det löste sig väldigt bra.

Hemma i vårt lilla hus hade vi dock haveri på ett plåtskjul och en del av det redan dåliga planket. Dörren till skjulet hittade vi några tomter bort, vilken tur att det inte förstört någon bil eller liknande. Själva skjulet låg på grannens garagetak... Det verkar också som det gått bra!

Vilka krafter den här stormen hade! Skjulet står annars ganska skyddat, men har nog sugits uppåt... Blomkrukor och annat trädgårdstillbehör var nu utspritt i trädgården och på åkern bakom huset ;)

En sak har klarat sig bra ialla fall och det är den söta rosa rosen, som fortfarande blommar!

Hösten vill inte släppa taget.Något med saffran...

Kategori: Recept

Var hittar man oss?

Kategori: Garage

Jo, i huset sidan av Hasse, i Segelstorp :)

Dekorera våra fönster

Kategori: Nya huset

Tjingeling på er!

Många svåra val och beslut står utanför dörren och väntar på att få komma in... Idag har det varit mycket funderingar på de här listerna vi vill ha under fönsterbrädorna. Idag bor vi ett hus med fantastiskt fina fönster och de här fina fönsterna har vi tagit med oss till det nya huset. Fönsterna i sig smyckar huset både ute och inomhus. Vi gillar att ha en harmonisk och funktionell inredning, därför är många val släta och praktiska. Men vid fönster och dörrar har vi valt att plocka med den här lite mer "krusidulliga" inredningen. (som var den detaljen vi föll för i det lilla huset vi bor i nu)

Så frågan är då hur fönsterbrädorna ska se ut... Vi frågade snickern vad han hade för förslag och det visade sig att han hade en sådan här bröstlist på lager, som använts just till en fönsterbräda i ett annat projekt. Jag gillade det förslaget, helt klart!
De små bilderna är tagna på fönsterna i huset vi bor i nu.
Ni får fantisera ihop en kombination av dessa bilderna ;)

Har ni några bra förslag på var man kan hitta andra typer av bröstlister eller kan få tillverkade egna profiler till rimliga pengar?Vi har valt allmogelister runt fönster och dörrar, vid dörrarna, nere vid golvet ska vi ha så kallade sockelklossar som möter golvlisterna, för att få en fin övergång.Vill önska er en skön lördagskväll!

Kram

Ett stort framsteg

Kategori: Nya huset

Hej på er!

Mycket har hänt sedan ni fick se bilder sist. Fasaden på huset är så gott som klar, plåtslagaren har varit där idagarna och slutför det sista runt fönsterna på de teglade partierna, sedan ska det vara tätt och därmed redo för vintern.

Vår entré blir bara bättre och bättre, målaren har varit framme med penseln och täckt det sista som fortfarande bara var grundat. Det blir så mycket helare när det kommer på de rätta färgerna. Nu saknas bara den stora fina svarta ytterdörren!

På ballkongen ska det också göras lite plåtning. Standard från Rörvikshus var att gummiduken, som skapar ett tätt ballkonggolv, skulle gå ner en liten bit på limträt och sedan skulle man sätta avvattningen strax under. Men det innebär att trät är väldigt utsatt och risken för att det ska bli dåligt alldeles för tidigt kändes som den var för stor. Därför har vi bestämt att vi ska plåta in hela gavlarna på balkonggolvet, det som syns som obehandlat trä och den svarta gummiduken på bilderna. Det är inte så billigt med plåtslagare, men vi hoppas på att det betalar sig i längden.

På garaget har det spikats bärläckt, fotbrädor, vindskivor mm, det är så gott som klart för att börja lägga takpannor nu,det går sakta men säkert framåt och det är skönt att kunna ha tak över sakerna som står i garaget. Inte för att vi har något utav värde där men för att slippa ha allt fuktigt och skitigt.

Insidan börjar även den ta form. Spånskivorna är snart på plats både uppe och nere. Snickaren har även kommit ganska långt med gipsandet på ovanvåningen. I källaren har man börjar regla för innerväggarna som inte kom klara med i husleveransen. Vi hade ju lite otur med vädret för drygt en månad sedan, då det tryckte in fukt i väggarna på nedre plan, för att fasaden inte var tillräckligt vädersäkrad. Detta har nu torkats ur och väggarna kan stängas igen. Vi har haft avfuktare och värmefläktar på dygnet runt.

I måndags kom den stora isoleringsbilen och sprutade lösull under taket, det innebär att vi även kan ha värme på där uppe, skönt tycker både vi och snickaren ;)

Överst till vänster ska vi få ett kök, överst till höger blir vårt sovrum, nederst blir matplatsen sett från köket.


Överst till vänster, klädkammare och toalett, till höger badrum i källaren, nederst vardagsrum och matplats sett från vårt sovrum.

Vi hoppas ni får en riktig skön kväll!

Kram på er

Vi är inte bort tappade...

Kategori: Garage

Hej!

Jodå, allt rullar på, precis som det är tänkt. Vi har haft mycket energi de senaste veckorna så det har snurrat på bra både på jobbet och på huset! Det är skönt ;)


Vi kämpar på bra med garaget, framförallt CF gör en bra insats på taket, så nog ska takpannorna komma upp snart. I huset har snickaren börjat sätta spån och gips och lite fler väggar är på väg upp. Det går fort tycker jag, riktigt roligt!

Jag har tagit nya bilder som jag naturligtvis vill visa er, så det ska läggas upp nu i veckan. Gäller ju att passa på nu på helgen, då det är lite dagsljus...

Hoppas ni får en fin vecka. Vi ses snart igen och då med många bilder :)

Kram S