Villa Ängelsbäck

Ett Garage

Kategori: Garage


Hej!

Det blev minsann en liten paus från inläggen, men nu är vi tillbaka. Vi har ju inte visat garaget sedan vi fick på taket. Helgen som vi fick på spånt och papp fick vi återigen god hjälp av våra grannar, skönt att få på ett tak!


Balkongen har nu fått ett golv med gummiduk på. Nu i veckan som kommer så kommer muraren tillbaka och ska tegla det sista som är kvar på utbygnaden på baksidan. Gavlarna och framsidan, även väggarna under balkongen har fått sitt putsskikt med den ljusgråa färgen.


Vad tycker ni om vårt fina takavvattningssystem... transperenta rör ;) Kanske framtiden?


De senaste veckorna har inte varit så mycket jobb på huset för oss. Vi har servat snickaren med material och börjat måla vindskivor mm till garaget.

Annars har energin lagts på att försöka reda ut den här vitvarudjungeln, en gång för alla. Vi har ju valt att köpa våra vitvaror själva, då vi fick ett mycket bättre pris på dem någon annan stans. Så de ingår inte i leveransen från Rörvik.  Andra saker vi tittar på är kranar till kök och badrum, samt el och belysning. Ja det är svåra val :) Tur att vi ändå har en elektriker med många goda ideér, det underlättar tänkandet för oss.

Nu är det snart helg igen! Ta hand om er!

Kram Sandra & Calis

Nr 228

Kategori: Vårt hus

Attans vad tiden går fort! Jag hinner nästan ifatt... De flesta kvällarna denna veckan har vi inte haft fysiskt arbete på huset och garaget, vi har helt enkelt inte orkat och sedan har vädret varit en bra ursäkt :)

Däremot så har vi fått en adress som numera ska vara registrerad. Så i februari/ mars flyttar vi till nr 228 på den lillav "vångavägen". En härlig tanke och längtan att flytta in börjar krypa sig på...

//Sandra

Då var vi på banan igen!

Kategori: Garage

NU går det att lämna kommentarer igen! Och det hoppas vi såklart att ni vill göra, det är det som är det roliga och lilla extra!

Kram till er!

Att kommentera på bloggen

Kategori: Bloggen

Hej!!

Jag har nu insett att det inte går att kommentera på bloggen längre (tack för tipset Sandra).

Och era kommentarer är ju det roligaste med att blogga. Jag ska verkligen försöka få rätt på detta problem snabbt och hoppas ni vill forsätta kommentera igen!

Kram Sandra

Lysa upp!

Kategori: Life


Jag var på tjejkväll i vår lilla stad, i förra veckan. Då hittade jag denna fina marchallhållare, en fin krona på en hög fot. Mycket inbjudande vid entrén. Så när jag kom hem insåg jag att vi behöver ju två!
En vid varje sida såklart :) Så idag var jag och införskaffade den andra.

De kommer passa fint utanför vår nya fina entré.

Natti!

Två garagegavlar

Kategori: Garage


Äntligen fredag!!


Det är nog veckans bästa dag och kväll! Alla i ens omgivning är på allmänt bra humör, vilket gör livet så mycket lättare (det är inte så svårt annars heller, men det blir lite bättre). Idag så tillagades middag, något från vår middagskasse, det kändes riktigt lyxigt! Hela veckan har det varit fil och macka till kvällsmat, helst i farten eller ute mellan betongblandningarna. Så sitta vid dukat middagsbord med tända ljus var väldigt trevligt! ;)

Nu ska jag visa er lite bilder från veckan. Vi har som sagt murat på garaget. Vi har nu fått upp båda gavlarna och satsar på att få upp taket nu i helgen. Råspont och papp, så det blir hyfsat tätt.

Snickarna har påbörjat balkongen på baksidan. Vi ska ha balkong längs med hela långsidan så vi kan komma ut och titta på den fina utsikten från både sovrum och kök. Killen som teglar har börjat på baksidan nu iveckan. Som ni ser så sorterar han inte bort de mörka stenarna nu och fasade mot havet kommer bli fint brokig. :)



Murarna har sprutat på och "skurat" det sista skicktet på väggarna, därmed har det oxå fått rätt färg. Vi är helnöjda!



Vi vill önska er en skön helg!

//Sandra & Calis

En grå fasad

Kategori: Garage

Hej svejs!

Okej, jag kan visst inte ladda upp bilder från min app. Därför blir det en enklare variant sålänge, den som väntar på något gott... (väntar iof oftast för länge;) )

Vi börjar iallafall få ett grått hus! Nyansen blev 2000-N, den uppfattas nästan som en ljus åskgrå himmel. Det finns ju många fördelar med att inte ha ett vitt hus, som det var tänkt från början. Den tål kanske lite mer smuts och inte så bländande ljus när solen lyser på fasaden. Vi är nöjda med färgen och den fungerar bra med teglet.

Kvällarna här fram till helgen tillbringas på vårt garage. Murning och åter murning :) men det är roligt! Tänk att sedan kunna säga att vi har byggt det själva!

Vi hörs snart igen, och då förhoppningsvis med bilder ;)

Kram Sandra

Blogg.se via app

Kategori: Garage

Ett premiär inlägg?
Frågan är om det publiceras! ;)

Tegel och garagebyggande

Kategori: Fasad

Hej på er vänner!

Vet ni, i 8 månader har jag väntat på den här app´en som blogg.se lovat att snart släppa. Ja nu är den här, men det är bara en liten sak, ett litet problem. Det går inte att publicera några inlägg från den! Tekniken är fantastisk! :) Jag ser verligen fram emot den dagen det fungerar, det blir så mycket lättare att uppdatera bloggen om allt roligt som händer på huset. Förhoppningsvis dröjer det inte 8 månader till!

Förra veckan var en vecka som det gick mer baklänges än framåt. I onsdags var det meningen att balkongen skulle påbörjas. Men på onsdagsmorgonen när allt skulle märkas upp så inser snickaren att plintarna står 15 cm för nära huset! Tydligen har vi två olika ritningar, grundritningen stämmer inte riktigt överens med hus och balkongritningen...

Torsdagmorgon började med att grävmaskinen kom och flyttade alla plintarna till den position som de bör stå på! Bra jobbat!

Sedan så har det väl inte undgått någon att det har regnat ganska mycket hela veckan, dessutom har  det ju varit ganska mycket vind, så i torsdags insåg vi att det regnat in. Ytterväggarna där balkongen ska sitta har inte varit tillräckligt vädersäkrade, vilket tyvärr resulterade i vatten på fel ställe! Nu är innerväggarna på bottenvåningen öppnade, alla möjliga vattenhål tätade och avfuktarna på plats.



Över till lite roliga framsteg istället... Byggställningarna är borttagna och vi kan se fasaderna tydligt.

Tegligen på entrésidan och skorstenen är klar. Det har blivit riktigt bra och vi är så nöjda med det jobbet samt valet av teglet. Det var ju lite pirrigt innan vi fick se det i verkligheten.


Visst blev de teglade gesimsen bra?

I helgen sattes takstolarna på garaget. Nu kan vi mura upp gavlelspetsarna för att sedan lägga råspont och papp på takstolarna.


Hoppas ni får en bra vecka! VI hörs snart igen :)

Kram Sandra

Sköna höst och soppväder...

Kategori: Life

...med kvällsmys i växthuset!

De disiga fina höstdagarna lockar till riktig höstmat, som soppa.
Jag fick detta väldigt goda recept av en kollega.



Squashsoppa

2 stora squash (20-30cm långa)
3 vitlöksklyftor
smör

1 buljongtärning
2dl mjölk
3dl matgrädde
salt
svartpeppar
dill
citronsaft, ev lite rivet skal

Skala och kärna ur squashen, skär squashen skivor och fräs
dem tillsammans med vitlök i smör. De ska inte ta färg!

Lägg över i en gryta, tillsätt buljongtärningen, mjölk och grädde.
Låt koka i 15-20 minuter.
Känns smaken lite besk, så låte soppan koka lite längre.

Mixa soppan och tillsätt salt och peppar efter smak,
sedan i med dill och citron.



Vill du få fin gul färg på soppan, tillsätt då lite gurkmeja.
Tycker du soppan blir för tjock späd den med lite mjölk.


Servera gärna soppan med räkor eller fina kycklingspett.
Men den fungerar alldeles utmärkt som den är också!




Smaklig spis!



Kanelbullensdag!

Kategori: Life



Har ni fått någon kanelbulle idag bloggisar?




Ikväll får det nog bli en lyxfika med kanelbulle och mjölk ;)
Hoppas ni får det samma!

Kram








Lyckligt lottad

Kategori: Murning

En ny arbetsvecka har börjat!

Det går framåt med raska steg och vårt fina hus har verkligen börjat ta form. Bara det, att vi har fått på takpannorna gör att huset ser mycket helare ut.

I veckan som gick och i helgen har CF jobbat hårt på garaget. Både lördag och söndag har vi fått hjälp av våra blivande grannar och det är vi väldigt tacksamma för! :) Väggarna är nu uppe i fullhöjd och nästa steg är att sätta takstolarna för att sedan kunna mura upp gavlarna.





Lördagen var en väldigt fin dag, dimman fanns kvar, så utsikten var begränsad. Men det kändes toppen att sitta på vår blivande balkong och ta en koppkaffe! Underbart!!

Jag kom på att den nyansen vi valt till trädetaljerna nog inte var tillräckligt mörk, så det stod målning på schemat för min del! Så i fredags inhandlades mer färg i nyansen 2500-N och i lördags målades vindskivorna ytterligare en gång. Det blev väldigt bra, tur att vi bestämde oss för att välja en mörkare nyans. Imorgon börjar snickaren ta bort ställningen och då är det bästa att ha gjort målningen som är högst upp!



Idag, måndag, har muraren fortsatt att tegla. Teglet är fortfarande väldigt mörkt, för det är så blött. Men det blir mycket bra och nyansen och variationen i teglet är så snygg. Det blev en intressant insident, när vi träffade muraren för första gången, i slutet på förra veckan och frågade honom var de riktigt mörka stenarna var, "finns dem inte?" Stackaren blev helt stel och undrade om vi verkligen vill ha dem... Han hade ju haft att göra för att sortera bort dem, då han trodde de var defekta! :)

Ja, vad säger man! Missförstånd kan alltid uppstå och på baksidan behöver han inte sortera bort de mörka stenarna eftersom de är ganska snygga och tillför det lilla extra (enligt oss ;) )


Hoppas ni får en bra kväll!

Kram