Villa Ängelsbäck

Semester!

Kategori: Allmänt

Tjingeling!

Vi började vår semester med ett slottsbesök i Tomelilla, närmare bestämt Kronovalls vinslott. Det var ett riktigt bra dygn med många olika upplevelser.
Vi köpte ett sommarpaket som är övernattning på slottet, vinprovning av Åkessons mousserande viner samt en guidad tur i slottshistorian med besök i vinkällaren.Efter detta var det en trerättersmiddag med vinprovning (vinbuffé) till det! Fantaskiskt ;)


Under middagen bjöds vi på spontana sånger och mycket skratt... inte konstigt med allt vin vi fick smaka *haha*. Efter middagen fortsatte kvällen i salongen...

... hur många har slagit kullerbyttor i slottsparken halv 2!?

Vi kan verkligen rekomendera ett besök på Kronovalls vinslott! Supermysigt och bra service.

Ha det så gött!

ps. typsnittet heter Scriptina, finns att hämta hos dafont.com gratis

Uppmurning utav stödväggarna

Kategori: Murning

Hej!

Nu har murningsarbetet börjat! Väggarna växer för varje dag och det är en fröjd att se! :)

2011-07-15


2011-07-18


2011-07-19
2011-07-20
Å så lite bilder från det fantastiska bröllopet i lördags! Väldigt välplanerat och fint ordnat, festen ville inte ta slut! :)Vi ses!

Gjutning av platta

Kategori: Grund/ Platta

Hej sköna onsdag!

Vi har nu börjat smälta att vi har såld vårt lilla hus, och att vi faktiskt får njuta av hela sommaren och hösten här i vår trädgård! Det är bra :)

På tomten går allt enligt planerna, förberedelserna i plattan blev klara redan i torsdags.
Armering och det sista med elen blev då klart.

2011-07-07Förra torsdagen kom även takstolarna till garaget. Anledningen till att de kom redan nu är att Rörvikshus har semesterstängt och när planeringen gjordes hoppades vi att vi skulle kunna påbörja garaget under den tiden.


I tisdags så blev plattan gjuten, det var vi såklart tvugna att se. Vi hade även finbesök från Trondheim som åskådare. Alex kan nog allt om betongbilar nu :)

2011-07-12


På kvällen fick vi titta till bevattningen av plattan så allt var i sin ordning. Vi ska ha fått rätt på VA till tomten, men det är inte formellt godkännt ännu, vi bör alltså inte dricka vattnet än, men plattan borde vi kunna vattna... Som tur är har vi snälla grannar som vi får ta vatten ifrån så inte allt stå stilla för den sakens skull, Tack ;)


2011-07-13
Som vanligt, efter jobbet är det stor kontroll över dagens arbete. Idag så har det varit fokus på VA kopplingarna mellan vår fastighet och grannens. Lite planering av tomten och hur vi ska lösa det med terrasseringarna och jordvärmen mm.

Här, inspektion av H´s framtida vinkällare! Där kommer vara plats för både en och två stolar för provsmakning :) Till vänster ser vi hans gårdsplan och plattan till garaget håller på att förberedas.
Kanske inte en så givande bild :), men här är fördelningen på VA. Längst ner på tomten är det så fuktigt att de har fått gräva ett dike för att leda ner vattnet i hagen.


Kvällen slutar i växthuset, där vi provsmakar vit kladdkaka, receptet hittade jag hos Bakat och Lagat. Det blev riktigt bra! Jag gjorde 1 1/2 sats och lät den stå i ugnen 25min. Kakan är ganska söt, så det smakade bra med lite syrliga vinbär till.

En testkaka innan helgens förberedelser.
På lördag är det, det stundande bröllpet, det ska bli riktig roligt att få gå på fest! Dessutom ska kära bror stå i baren och blanda drinkar, det kommer bli bra det här! :)

Kram på er!

SÅLD!

Kategori: Vårt hus

Go´dagens!

Idag har vi undertecknat köpekontraktet och skakat hand med köparna till vårt lilla hus! SÅÅÅ skönt! Det känns väldigt skönt att veta att vi inte ska ha fler panikstädningar/ tvättningar/ trädgårdsfix inför alla visningar vi har haft!

Dessutom kan vi bo kvar här tills vårt nya hus är klart, vilket sparar oss massor med tid och energi. Men vi hade ju räknat med att mellanlanda någonstans, så att det ändå kunde bli så här bra som det blivit känns bra!


I backen så rusar det fram! I förra och denna veckan har ifyllnaden av plattan påbörjats. Det har kommit både ett och två lager. Förra veckan kom vatten och avlopp. Denna veckan har man fortsatt med det och senast idag var det förberedelser för centraldammsugare och slangen för golvvärmen som kom på plats.


Närmast till höger är det tvättstuga, stor och rymmlig! I mitten närmast så har vi ett badrum med bastu, sedan kommer en liten klädkammare och ett litet sovrum/kontor. Uppe till vänster är ett sovrum, mitten är allrummet  och längst till höger ytterligare ett sovrum. De blå linjerna på cellplasten är där de framtida väggarna ska stå.

Imorgon är det armering och på fredag kommer elektrikern och fixar. På tisdag kommer stora betongbilen och plattan ska gjutas! :)

Ha det så gött :)