Villa Ängelsbäck

Gjutning av platta

Kategori: Grund/ Platta

Hej sköna onsdag!

Vi har nu börjat smälta att vi har såld vårt lilla hus, och att vi faktiskt får njuta av hela sommaren och hösten här i vår trädgård! Det är bra :)

På tomten går allt enligt planerna, förberedelserna i plattan blev klara redan i torsdags.
Armering och det sista med elen blev då klart.

2011-07-07



Förra torsdagen kom även takstolarna till garaget. Anledningen till att de kom redan nu är att Rörvikshus har semesterstängt och när planeringen gjordes hoppades vi att vi skulle kunna påbörja garaget under den tiden.


I tisdags så blev plattan gjuten, det var vi såklart tvugna att se. Vi hade även finbesök från Trondheim som åskådare. Alex kan nog allt om betongbilar nu :)

2011-07-12


På kvällen fick vi titta till bevattningen av plattan så allt var i sin ordning. Vi ska ha fått rätt på VA till tomten, men det är inte formellt godkännt ännu, vi bör alltså inte dricka vattnet än, men plattan borde vi kunna vattna... Som tur är har vi snälla grannar som vi får ta vatten ifrån så inte allt stå stilla för den sakens skull, Tack ;)






2011-07-13
Som vanligt, efter jobbet är det stor kontroll över dagens arbete. Idag så har det varit fokus på VA kopplingarna mellan vår fastighet och grannens. Lite planering av tomten och hur vi ska lösa det med terrasseringarna och jordvärmen mm.

Här, inspektion av H´s framtida vinkällare! Där kommer vara plats för både en och två stolar för provsmakning :) Till vänster ser vi hans gårdsplan och plattan till garaget håller på att förberedas.




Kanske inte en så givande bild :), men här är fördelningen på VA. Längst ner på tomten är det så fuktigt att de har fått gräva ett dike för att leda ner vattnet i hagen.


Kvällen slutar i växthuset, där vi provsmakar vit kladdkaka, receptet hittade jag hos Bakat och Lagat. Det blev riktigt bra! Jag gjorde 1 1/2 sats och lät den stå i ugnen 25min. Kakan är ganska söt, så det smakade bra med lite syrliga vinbär till.

En testkaka innan helgens förberedelser.




På lördag är det, det stundande bröllpet, det ska bli riktig roligt att få gå på fest! Dessutom ska kära bror stå i baren och blanda drinkar, det kommer bli bra det här! :)

Kram på er!

Kommentarer

  • Annika - Bakat och lagat säger:

    Vilket mysigt växthus! Är det ert? Och kul att det går framåt även hos er :-) Bygger ni nått själva eller är det andra som gör det till er? Trevlig helg! Kram

    2011-07-15 | 19:08:48
    Bloggadress: http://bakatochlagat.wordpress.com
  • Sandra säger:

    Ja, växthuset är vårt... Det är väligt mysigt och jag tror det kommer att saknas på den nya tomten. En gång i framtiden kanske vi kan ordna ett dit oxå! Just detta var ett som vänner hade över, vilket jag blev väligt glad för ;)



    Vi har en entreprenör som har ansvaret för byggnationen utav boningshuset. Han kommer även gjuta plattan till garaget, som vi sedan själva ska bygga ( är tanken ialla fall :))



    Hoppas du får en skön helg! Kram S

    2011-07-16 | 02:04:39

Kommentera inlägget här: