Villa Ängelsbäck

Ett stort framsteg

Kategori: Nya huset

Hej på er!

Mycket har hänt sedan ni fick se bilder sist. Fasaden på huset är så gott som klar, plåtslagaren har varit där idagarna och slutför det sista runt fönsterna på de teglade partierna, sedan ska det vara tätt och därmed redo för vintern.

Vår entré blir bara bättre och bättre, målaren har varit framme med penseln och täckt det sista som fortfarande bara var grundat. Det blir så mycket helare när det kommer på de rätta färgerna. Nu saknas bara den stora fina svarta ytterdörren!

På ballkongen ska det också göras lite plåtning. Standard från Rörvikshus var att gummiduken, som skapar ett tätt ballkonggolv, skulle gå ner en liten bit på limträt och sedan skulle man sätta avvattningen strax under. Men det innebär att trät är väldigt utsatt och risken för att det ska bli dåligt alldeles för tidigt kändes som den var för stor. Därför har vi bestämt att vi ska plåta in hela gavlarna på balkonggolvet, det som syns som obehandlat trä och den svarta gummiduken på bilderna. Det är inte så billigt med plåtslagare, men vi hoppas på att det betalar sig i längden.

På garaget har det spikats bärläckt, fotbrädor, vindskivor mm, det är så gott som klart för att börja lägga takpannor nu,det går sakta men säkert framåt och det är skönt att kunna ha tak över sakerna som står i garaget. Inte för att vi har något utav värde där men för att slippa ha allt fuktigt och skitigt.

Insidan börjar även den ta form. Spånskivorna är snart på plats både uppe och nere. Snickaren har även kommit ganska långt med gipsandet på ovanvåningen. I källaren har man börjar regla för innerväggarna som inte kom klara med i husleveransen. Vi hade ju lite otur med vädret för drygt en månad sedan, då det tryckte in fukt i väggarna på nedre plan, för att fasaden inte var tillräckligt vädersäkrad. Detta har nu torkats ur och väggarna kan stängas igen. Vi har haft avfuktare och värmefläktar på dygnet runt.

I måndags kom den stora isoleringsbilen och sprutade lösull under taket, det innebär att vi även kan ha värme på där uppe, skönt tycker både vi och snickaren ;)

Överst till vänster ska vi få ett kök, överst till höger blir vårt sovrum, nederst blir matplatsen sett från köket.


Överst till vänster, klädkammare och toalett, till höger badrum i källaren, nederst vardagsrum och matplats sett från vårt sovrum.

Vi hoppas ni får en riktig skön kväll!

Kram på er

Kommentarer

 • Sandra - Ärlagården säger:

  Fint det blir! Får komma upp och ta en kik till inne hos er också snart! :)

  2011-11-16 | 19:31:02
 • Sandra, Villa Ängelsbäck säger:

  Ni är alltid välkomna! Vi kanske ska köra en guidad visning ink. kaffe, bara för att vara lite exklusivare ;) Hihi.  Kram

  2011-11-16 | 22:49:21
 • Mor o Far säger:

  Oj, så mycket som hänt sen sist!

  Det ser verkligen inbjudande ut.

  Tar snart en tur på ert håll.

  Kram Mor

  2011-11-17 | 16:38:02

Kommentera inlägget här: