Villa Ängelsbäck

Lyckligt lottad

Kategori: Murning

En ny arbetsvecka har börjat!

Det går framåt med raska steg och vårt fina hus har verkligen börjat ta form. Bara det, att vi har fått på takpannorna gör att huset ser mycket helare ut.

I veckan som gick och i helgen har CF jobbat hårt på garaget. Både lördag och söndag har vi fått hjälp av våra blivande grannar och det är vi väldigt tacksamma för! :) Väggarna är nu uppe i fullhöjd och nästa steg är att sätta takstolarna för att sedan kunna mura upp gavlarna.

Lördagen var en väldigt fin dag, dimman fanns kvar, så utsikten var begränsad. Men det kändes toppen att sitta på vår blivande balkong och ta en koppkaffe! Underbart!!

Jag kom på att den nyansen vi valt till trädetaljerna nog inte var tillräckligt mörk, så det stod målning på schemat för min del! Så i fredags inhandlades mer färg i nyansen 2500-N och i lördags målades vindskivorna ytterligare en gång. Det blev väldigt bra, tur att vi bestämde oss för att välja en mörkare nyans. Imorgon börjar snickaren ta bort ställningen och då är det bästa att ha gjort målningen som är högst upp!Idag, måndag, har muraren fortsatt att tegla. Teglet är fortfarande väldigt mörkt, för det är så blött. Men det blir mycket bra och nyansen och variationen i teglet är så snygg. Det blev en intressant insident, när vi träffade muraren för första gången, i slutet på förra veckan och frågade honom var de riktigt mörka stenarna var, "finns dem inte?" Stackaren blev helt stel och undrade om vi verkligen vill ha dem... Han hade ju haft att göra för att sortera bort dem, då han trodde de var defekta! :)

Ja, vad säger man! Missförstånd kan alltid uppstå och på baksidan behöver han inte sortera bort de mörka stenarna eftersom de är ganska snygga och tillför det lilla extra (enligt oss ;) )


Hoppas ni får en bra kväll!

KramKommentarer


Kommentera inlägget här: