Villa Ängelsbäck

Husleverans två, entréplan

Kategori: Stomresning av nya huset

Hej mina vänner!

Ja tiden har varit knapp i helgen, men här kommer en uppdatering från torsdagen fram till idag söndag.

Torsdag
Leverans av väggar till entréplanet och takstolar kom. Vädret var ok på morgonen och vinden var inte så kraftig som i onsdags, så det gick bra att lyfta allt på plats.


Dock var första väggen fel... Så där krävdes en del handpåläggning för att justera den, som tur är var felet inte större än att det faktiskt gick att lösa på plats. Men onödig tid!


Därför fick vi börja att sätta vägg tre istället och fortsätta därifrån...När väl första väggen var åtgärdad så var det ju inte så lätt att sätta de två väggarna som ansluter till vägg ett. Hela byggsatsen är gjord för att den ska monteras i en speciell ordning. Men med kranbil och vickande och ryckanden i väggarna så gick det till slut :)


När alla väggarna var satta som kom värsta regnskuren, ösregn, hagel och åska... japp hela huset stod i vatten! Väggarna var ganska bra skyddade så det var ingen större fara. Däremot stod det nog 20mm vatten på plattan, så det vara bara att börja skrapa!
Gavelspetsar och takstolar lyftes på plats. Takkonstruktionen blev tydligen inte riktigt som vi hade tänkt oss... ett problem som vi nog kolla upp! Men när vi stod och tittade på det idag och fortfarande tycker att det känns väldigt snopet med att vi inte får det som det var tänkt, så kom en ny idé upp, den är troligen genomförbar och kommer bli en bra lösning trots allt. Jag ska förklara det närmare sen.


Och tre kransar kom upp! Tack allihopa :)

Fredag och Lördag


Sista bilden är i lördags då arbetet fortsatte med att spika spånt och papp på taket. Det hann nästan helt klart!


Söndag
Nu har vi ett skal med tak på, så kommande regnskurar ska förhoppningsvis inte hamna inne i huset längre :) Idag har vi städat och förberett för veckans arbete, rätt material på rätt plats. Plattan har vi dammsugat med våtdammsugare så det börjar torka upp någorlunda nu, tack och lov!

Snart ska jag visa lite bilder från insidan... det börjar ta form nu.

Kram till er!

Kommentarer

  • Sandra F säger:

    Vad fint det blir! :)

    2011-09-12 | 08:23:12

Kommentera inlägget här: