Villa Ängelsbäck

Färg

Kategori: Fasad

Hej!
... och det är minsann lördag igen!

Jag vill börja med att säga att det är väldigt roligt att ni tittar in här! Just nu så så hinner vi inte uppdatera så ofta som vi önskar.

Så nu ska jag försöka sammanfatta veckan i bilder.


Framsida och baksida.


FÄRG!!!
Mmm, ytterligare en svår fråga. Vi är överens om att vi vill ha en ljusgrå nyans på de putsade väggarna. Det svåra är att hitta just DEN gråa nyansen. Och vad säger ett litet prov?
Men vi har nog hittat ett hus med den nyansen vi vill ha och har konstaterat ungefär vilken bit i NCS-kartan den kan motsvara.

Sedan kommer vi till det här med strukturen på de putsade väggarna. Det sista skicktet ska sprutas på , på något vis. Och den strukturen kan vara olika grov. Första tanken var nog så slät som möjligt, men ju mer vi tittar och känner på de där provplattorna, så kanske det blir lite grövre ialla fall. Ja vi har ytterligare lite tid på oss innan vi behöver besluta oss.
Fotbrädor och vindskivor har kommit upp, även takavvattningen som är i silvermetallic. Det blir snyggt. Ja rören saknas... de kommer upp när fasade är klar.
Undertaket har kommit upp i takutsprånget och under verandan. Även här är vi lite splittrade vad gäller färgen. Just nu är vi nog inne på att vägg och gesims har samma gråa nyans och fotbrädor och vindskivor en nyans mörkare, vad tror ni om det? 
 


Invändigt så fixas det med VVS, ventilation och el. Det har även börjat komma lite golv, det är trevligt!
Jo, och så var det, det här med innertaket som vi inte var så nöjda med.  Meningen var att två "öppna" innertak skulle möta varandra, men så blev det tydligen inte och det kändes som en stor besvikele när vi insåg att konstruktionen nog inte var vad vi önskade. I stället blev det öppet i två delar i huset men de är inte sammankopplade med varandra. Denna diskussionen har vi med leverantören nu, men vi (jag och CF) har hittat en lösning som vi ska göra för att få hyfsad ordning på våra innertak utan att det känns som två öppna fack, som det är nu.

Jo, snickaren kapar nu takstolarna över hela köket, tanken var att det skulle vara plantak över själva köksdelen och öppet över matplatsen, och det skulle i sin tur möta det öppna taket i vardagsrummet. Kanske inte solklart berättat... Och, ja det är inga problem, konstruktionen kommer hålla! ;)

Skorstenen är på plats och den är putsad på entréplan, det blev vädigt bra!
 


Idag var det dags att lägga ut alla buntarna med takpannor på taket. Troligtvis kommer de börja lägga taket i veckan som kommer. Det var ett ganska tungt jobb får jag säga :) Jag langade till CF som tog sista biten på taket, vi räknade ut att vi har transporterat 4,3 ton takpannor! Idag är jag glad att vi inte har grannens tak, det är väldigt mycket större!Vyn från idag!


Trevlig Helg!!

Kram

Kommentarer


Kommentera inlägget här: