Villa Ängelsbäck

Fönster

Kategori: Fasad


Fönstren är husets ögon och gör mycket för karraktären. Precis som med allt annat finns det många val man kan göra när man väljer vilken typ och funktion man vill ha för sina fönster. Vi har valt ett klassiskt fönster med spröjs och jobbat med symetrin i placeringen.

Vi har Tanumsfönster, som är den leverantör Rörvikshus använder sig utav. Vi gillade verkligen de fönster vi hade i vårt gamla hus och ville få med de fina detaljerna samtidigt som den moderna funktionen var viktig

Valet blev då en aluminiumklädd utsida, för förhoppningsvis mindre underhåll. Vi valde vridbara fönster så man kan ställa dem i vädringsläge utan att det regnar in och samtidigt få så mycket glasyta som möjligt. Med sidohängda fönster där exempelvis varje ruta är öppningsbar tar det mycket på ljuset. Alla fönster har fasta poster, alltså inga löstagbara spröjs. Skillnaden blir att posterna är bredare, ungefär 70mm jämfört med löstagbara som är ca 25-30 mm. Fördelarna är bla. Ett stabilt fönster och inga spröjs som kommer blåser bort med tiden.


För att få "allmoge" känslan på insidan valde vi träramen med rundad kant, man kan även välja en fasad som ger ett lite stramare intryck. Tillsammans med allmogelisterna som fönsterfoder och bröstlisterna som är en del av fönsterbrädan hittade vi helt rätt.


Både snickaren och målaren har gjort ett bra jobb för att alla kanter och övergångar skulle bli så bra som möjligt.

/Sandra

Kommentarer

  • Fönster säger:

    Aluminium är riktigt snyggt, speciellt till vitt! Funderar på att ha någon liknande lösning på mitt nya hus.

    2012-06-19 | 23:58:26
    Bloggadress: http://fonsteronline.blogg.se/

Kommentera inlägget här: