Villa Ängelsbäck

Golv

Kategori: Golv

Hej!

Ytterligare några pusselbitar har nu fallit på plats. Vi har kommit överens med oss själva om Leveransdeklarationen, den ska nu förankras hos Rörvikshus. När det är klart kan vi göra den officiella beställningen av vårt fina hus!!

Många av valen vi ska göra är inte så lätta. Golvet har varit en sådan grej. Vi har nog egentligen vetat vad vi vill ha, men ändå har vi varit och vänt på både mörka golv och lite mer blanka moderna golv... Nu är det rätta golvet hittat.

Ett vitpigmenterat ekgolv. I vardagsrummet och matplatsen blir det ett plankgolv medan vi väljer ett 3-stavsgolv i samma nyans i sovrummen. I bakgrunden på plankgolvet syns vårt befintliga ekgolv, så där syns skillnaden.


I hallen och i köket är tanken att vi ska ha ett mer slitstarkt och tåligt golv. Efter många funderingar och tips från vänner så kanske det blir en plastmatta där.  En rutig skulle vara roligt, frågan är om man tröttnar på den... De andra tre alternativen är lite mörkare och inte något speciellt mönster på dem.

Kom gärna med förslag och erfarenheter! Det tar vi tacksamt emot :)


Här hemma så har det kämpats med vår snöhög vi har på baksidan :) Vi samlade där under julledigheten *haha*. Men trägen vinner!




Synes!! //S & CF

Kommentarer

  • emma säger:

    plastmattan uppe till vänster ser ut att vara den vi har! Det som är praktiskt med den är att smuts inte syns!! Och ni vet hur smutsigt det blir med hund (och knatte:)).

    Jag gillar verkligen de rutiga alterativen (framför allt det gråa, lite kallare alternativet) men tror att smuts kommer att synas direkt på den....Dock är den ju lättstädad så det kanske inte blir något stort ploblem.

    /E

    2011-03-15 | 08:58:29
  • Sandra säger:

    Ja det är den mattan ni har :) Den är snygg! Tack för dina tankar!! Det är så svårt att tänka sig in i hur det blir färdigt. Det skulle vara skönt med ett så praktiskt golv som en plastmatta. Men det som gör mig osäker är, en grå matta, kommer det kännas kallt och kalt mot det vita köket och de hårda svarta bänkskivorna? Om man väljer en rutig matta blir det för mycket då? Tanken är ju att det ska finnas i badrummet... Det andra alternativet är ju att fortsätta med trägolvet som ligger i matrumsdelen och vardagsrummet ut även i köket. och matta i endast hallen.



    Kram S

    2011-03-16 | 20:02:15

Kommentera inlägget här: