Villa Ängelsbäck

Trädgårdsinspiration

Kategori: Trädgård


Planerna för vår trädgård är ett virrvarr i huvudet, men det är just det här vi gillar bäst! Vi har en rejäl utmaning vår nya tomt som är strax under 3000 m2 och en höjdskillnad på 12-15m från ena änden till andra.

Det här är inte den första trädgården vi hugger tag i, men det behövs alltid bra inspiration och fakta för att nå fram till önskat resultat.

Favoriten är helt klart "Trädgårdsdesign" av Ann-Christin och Dan Rosenholm. Enkel att både läsa och bläddra sig igenom, fantastiska bilder! Du hittar alla årstider och alla tänkbara miljöer som man kanske kan ta med sig till sin egen trädgård. Ska du köpa en trädgårdsbok, så välj denna!


Sedan har vi även grundstenen och uppslagsboken "Vår trädgårdsbok" av Christel Kvant och Inger Palmstierna. En bra guide. Självklart hittar man även massor på nätet, men det är något visst med att bläddra fram och tillbaka i dessa fina böcker!

På återseende! //Sandra

 

 

 

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Tackar!! Ska in på bokus och beställa!!

  2012-04-18 | 09:15:02
  Bloggadress: http://www.frubeasfinaste.blogspot.com
 • Annika säger:

  Preciiis detta inlägget behövde jag! Vi ska inte sätta igång med vår trädgård än men inspiration behövs ju!

  2012-04-18 | 10:39:24
 • Annika säger:

  Fick Vår trädgårdsbok i present i helgen. Och nu vill jag anlägga trädgård på studs... (Ska bara göra en veranda, ett trädäck, måla huset, klä carporten och göra en övervåning först...) Synd bara att man inte kan så mycket. Men man lär väl sig?!

  2012-05-07 | 09:32:28
  Bloggadress: http://bakatochlagat.wordpress.com

Kommentera inlägget här: